Peking 2022: Lőrincz-Sára Tímea optimistán várja a keddi bemutatkozását

Bár az időeltolódás mellett a nagy hideggel is meg kell birkóznia, derűsen készül keddi olimpiai bemutatkozására Lőrincz-Sára Tímea. A romániai küldöttség egyetlen székelyföldi versenyzője szerint nehéz sífutó pályát alakítottak ki a szervezők, a járványügyi szabályokat viszont el lehet viselni.

Hétfő reggeli edzését követően sikerült elérnünk Lőrincz-Sára Tímeát, aki derűsen és optimistán nyilatkozott pekingi napjairól. A harmadik téli olimpiáján részt vevő gyergyószentmiklósi sífutó a Maszol érdeklődésére elmondta: nem tud beszámolni teljesíthetetlen, vagy túl szigorú szabályokról. A koronavírus-járvány miatt ugyan több előírásnak kell megfelelniük a versenyzőknek, ám azok nem teljesíthetetlenek.

„A szigorúság azért általános dolog egy olimpián. Lehet, hogy valakit ez befolyásol, de igyekszik mindenki a pályapihenésre és a felkészülésre koncentrálni. Zavaró tényező, de normális dolog, hogy a szervezőknek vannak elvárásaik, amiket mi tiszteletben is tartunk” – fogalmazott a székelyföldi sportoló. Hozzátette: előfordulnak kisebb kellemetlenségek, például, ha éppen fertőtlenítenek és amiatt nem lehet bejutni valahová. 

Az olimpiai falun belül ugyan korlátozott a mozgáslehetőség, ám mint Lőrincz-Sára Tímea fogalmazott: nincs is olyan sok látnivaló. „Van persze üzlet, ajándékbolt, étkező, a sportolóknak megpróbálták megteremteni, amit lehetséges. De valójában mindenki arra koncentrál, hogy jól felkészüljön testileg-lelkileg a versenyekre” – emelte ki Tímea.

A felkészülésről szólva a versenyző elmondta: az első napokban könnyedén próbált akklimatizálódni, pihenni és átállítani a szervezetét a helyi időzónához. Mint kiemelte: nagyon hideg van, amit nehéz megszokni. Sikerült átjárni, átnézni a különböző pályákat. A versenypályákon, amiken szerepelni fog, több edzést is tudott már tartani. „Száraz és hideg a levegő, még a hó is nagyon hideg. Kicsit kellemetlen kimenni a mínusz 15 fokba, de hát ez mindenkinek egyforma” – tette hozzá.

Az edzések sorában Tímea tartott már „igazán erőseket” is, azaz igyekezett megtapasztalni a verseny-szintet. „A pályák igazán nehezek. Várom a keddi sprint-számot, ami először következik nekem. Ma elég jól ment az edzésem, rövid sprinteket futottam. Jól éreztem magam, úgyhogy remélem, holnap is így lesz!” – nyilatkozta Lőrincz-Sára Tímea, aki kedden sprint-, csütörtökön pedig klasszikus versenyszámban áll rajthoz a sífutók között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?