Arina Szabalenka a US Open új bajnoka

A fehérorosz játékos két játszmában győzte le az amerikai Jessica Pegulát a döntőben, így összeségében harmadik Grand Slam tornáját nyerte.

Szombaton elérkezett a női finálé napja a US Openen. Az esélyesebbnek tartott Arina Szabalenkának a hazaiak játékosa, Jessica Pegula volt az ellenfele, aki a tornán eddig remekül teljesített. Jobban kezdte a döntőt a fehérorosz, hamar 5–2-es előnyre tett szert, utána viszont idegesen kezdett el játszani, hamar el is veszítette előnyét. A játszma végén két igazán fontos és nehéz játék döntött arról, ki kerül előnybe, Szabalenka végül visszavette a kezdeményezést, és egy adott ponton megtörte Pegulát.

Fotók forrása: a US open hivatalos oldala

Még nehezebb dolga volt viszont a fehérorosznak a fordulatosra sikerült második szettben, ahol előbb ismét előnybe került, majd hátrányból kellett visszajönnie. Végül 7–5, 7–5-re megnyerte a mérkőzést, így a tavalyi elveszített finálé után most rátehette kezét a trófeára.

Ezzel a sikerrel Szabalenka lett az év legeredményesebb teniszezője a Grand Slam tornákon, ugyanis az Ausztrál Openen is megvédte címét. Pegula a vereség ellenére karrierje eddigi legnagyobb eredményét érte el New Yorkban. Vasárnap megrendezik a férfiak döntőjét is, amelyet a világelső Jannik Sinner és az amerikai Taylor Fritz játszik egymással.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?