Antal Árpád: a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon folytatódik a Sepsi OSK-ügy

„A Magyarok Istene velünk volt, megnyertük a mérkőzést, megnyomtuk a Craiovát rendesen, most pedig megyünk tovább és a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon keressük igazunkat, hogy az idegengyűlölet ügyében többé ne lehessen maszatolni ebben az országban” – fogalmazott a Maszol érdeklődésére Antal Árpád.

Fotó: Vargyasi LeventeSepsiszentgyörgy polgármestere szerint bebizonyosodott, hogy a Sepsi OSK a zöld gyepen is tud nyerni nem csak a zöld asztalnál. Ha a csapat mindig úgy játszana, mint csütörtök este a Craiova elleni újrajátszott mérkőzésen, akkor a Sepsi OSK vezetné a bajnokságot. Ilyen hangulatú mérkőzés nem volt még Sepsiszentgyörgyön, mondta Antal Árpád, aki mutatta az előző este pirosra tapsolt tenyerét.

A nemzetközi sportdöntő bíróságnak kell igazságot tennie

Antal Árpád érdeklődésünkre leszögezte: a pályán kivívott eredménytől függetlenül a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (TAS) fordulnak és bebizonyítják, hogy igaza volt a bírónak, amikor idegengyűlölet miatt lefújta a korábbi, FCU Craiova elleni mérkőzést. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint véget kell vetni a hazai futballban tapasztalt maszatolásnak, miszerint az idegengyűlölet nem büntetendő, csak a rasszizmus. „A Nemzetközi Sportdöntőbíróságnak kell kimondania, hogy igaza volt a bírónak, amikor a craiovai szurkolók magyarellenes skandálásai miatt lefújta a korábbi mérkőzést” – mondta Antal Árpád.

Tipikus román abszurd volt, ami a botrányba fulladt Sepsi OSK és FCU Craiova mérkőzés után történt, mondta az elöljáró, aki szerint egy mérkőzés tétjétől függetlenül, a szabályzatot be kell tartani. Meggyőződése, hogy a a lefújt mérkőzésnek nem a felsőházba való bejutás lett volna a tétje, akkor a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága nem rendelte volna el az újrajátszást.

Antal Árpád szerint fontos tudatosítani, hogy a mérkőzés lefújását nem egyedül döntötte el a játékvezető, hiszen jelen volt a FRF megfigyelője, azt követően pedig Răzvan Burleanu FRF-elnök is azt nyilatkozta, a bíró szabályosan járt el. Ezután a szövetség bizottsága zöld asztalnál 3-0-ra a Sepsi OSK-nak ítélte az eredményt, és abszurd módon ezt felülírta a fellebbviteli bizottság, amely arra hivatkozott, hogy a szabályzat a rasszizmust bünteti, nem az idegengyűlöletet. „Bízunk benne, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság nekünk ad igazat, ami azért nagyon fontos, hogy ebben az országban ebben a kérdésben többé nem lehessen maszatolni” – zárta gondolatmenetét Antal Árpád. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?