Így szűrné ki csütörtökön a „nemkívánatos elemeket” a Sepsi OSK

Kizárólag a Sepsi OSK által kibocsátott Szurkolói Kártyával rendelkezők vásárolhatnak belépőt a háromszéki csapat csütörtök esti, FCU Craiova elleni mérkőzésére.

Fotó: Sepsi OSKMint ismeretes, a labdarúgó SuperLiga 23. fordulójában a Sepsi OSK hazai pályán fogadta a FCU Craiova csapatát. A mérkőzést Andrei Chivulete játékvezető a 26. percben félbeszakította a vendégszurkolók magyarokat gyalázó rigmusai miatt, majd amikor 10 perces kényszerszünet után sem hagytak fel elfogadhatatlan skandálásaikkal, akkor lefújta a mérkőzést. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága jogosnak ítélte Chivulete döntését és a mérkőzést zöld asztalnál 3-0-val a Sepsi OSK-nak írta jóvá. Adrian Mititelu, a FCU Craiova tulajdonosa óriási hisztiket televíziós csapva megfellebbezte az alapfokú döntést arra hivatkozva, hogy a szabályzat szerint csak rasszista megnyilvánulások esetén kell végleg lefújni a mérkőzést, az idegengyűlölő, magyarellenes rigmusok nem esnek bele ebbe a kategóriába. A FRF fellebbviteli bizottsága igazat adott a FCU-nak és a mérkőzés újrajátszásáról döntött. 

Közben sorra teltek a fordulók, és a sors iróniája úgy hozta, hogy az alapszakasz utolsó fordulója előtt meghozott döntés előtt a 42 pontos Sepsi OSK a 6., a 40 pontos FCU Craiova pedig a 7. helyen állt a tabellán. A fellebbviteli bizottság döntése értelmében a háromszékiektől elvették a zöld asztalnál nekik ítélt győzelemért járó három pontot, így a két csapat helyet cserélt, a 39 pontos Sepsi OSK üldözöttből üldözővé vált. 

Következett az alapszakasz utolsó fordulója, ahol - mint írtuk - mindkét alakulat 1-0-s vereséget szenvedett, így csütörtökön az Erődben ki ki meccset játszanak a felsőházi rájátszást biztosító 6. pozícióért. A FCU számára a győzelem és a döntetlen is jó, a Sepsi OSK-nak feltétlenül nyernie kell.  

A központi román sportsajtóban már szárnyra keltek olyan információk, hogy az oltyán szurkolók annak ellenére terveznek Sepsiszentgyörgyre utazni, hogy a FRF fegyelmi bizottsága hat fordulóra eltiltotta őket az idegenbeli mérkőzésektől. Sőt, voltak olyan felvetések is, hogy a vendégszurkolók „egyszerű polgárokként” jegyet váltanak majd a mérkőzésre, mert ezt senki se tudja nekik megtiltani.

Ezt a kiskaput hivatott bezárni az a döntés, amelyet a Sepsi OSK hétfőn jelentett be: a csütörtök este 21:00 órakor kezdődő találkozóra csak a Szurkolói Kártyával rendelkezők válthatnak jegyet. „Egy kártyával legtöbb 2 jegyet lehet vásárolni, úgy a jegypénztárnál, mint online rendszerben” – írták a háromszéki csapat Facebook-oldalán, hozztéve, hogy a jegyértékesítés kedden indul. Azok a szurkolók, akik ott voltak a január 29-én felbeszakadt találkozón, és ezt belépőjükkel bizonyítani tudják, ingyenes jegyet kapnak a csütörtöki mérkőzésre. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?