A román női nyolcas is világbajnok lett az evezős-vb-n

Aranyérmet nyert vasárnap a Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu összeállítású egység a racicei evezős világbajnokság női nyolcas versenyszámában.

Fotó: Agerpres/EPAA román csapat elejétől a végéig dominálta a versenyt, 06:01.14 perces idővel ért célba, megelőzve Hollandiát (06:05.04) és Kanadát (06:07.51). Románia legutóbb a 2017-es sarasotai (Florida) világbajnokságon nyert világbajnoki címet ebben a versenyszámban.

Románia összesen négy aranyérmet nyert az idei világbajnokságon. Az elsőt Ionela Cozmiuc nyerte a női könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban, a másodikat a Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan alkotta páros a férfi kormányos nélküli kettes versenyszámban, a harmadikat az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş alkotta páros a női kétpárevezős versenyszámban.

Az éremtáblázaton Románia a harmadik helyet foglalja el 4 aranyéremmel. Az első helyen Nagy-Britannia áll 7 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzéremmel, a másodikon Olaszország 5 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel.

A legutóbbi, a 2019-ben az ausztriai Ottensheimben rendezett evezős világbajnokságon Románia két ezüstérmet nyert. A férfi kormányos nélküli négyes (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) és az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş alkotta kétpárevezős női páros állt akkor dobogóra.

Kapcsolódók

Kimaradt?