banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

„A játékosok nagy része marad, de szükséges a változtatás” – Mester Zoltán klubelnök a VSK feljutásáról

A másodosztály megnyerése után már a Bölények Ligájára koncentrálhat a Székelyudvarhelyi VSK kézilabdacsapata. Mester Zoltán az elmúlt szezonról, az anyagi nehézségek megoldásáról is beszélt a Maszolnak.

Múlt hétvégén befejezte szereplését a másodosztályban a Székelyudvarhelyi VSK. A teljes szezonban magabiztos teljesítményt nyújtva, gond nélkül nyerték meg a ligát, feljutva ezzel a Bölények Ligájának nevezett elsőosztályba. Megkeresésünkre a sportklub elnöke értékelte a szezonban nyújtott teljesítményt, valamint a következő szezonra vonatkozó célkitűzésekről is beszélt.

Fotók: VSK Udvarhely Facebook oldala

A szezon elején a Bölények ligájába való feljutást tűzték ki célként, ezt teljesítették is. Szerettek volna biztosra menni, ezért erősre tervezték szereplésület, ez minden tekintetben össze is jött. Inkább az jelentett sokáig fontos kérdést számukra, megkapják-e a szükséges anyagi támogatást ahhoz, hogy el tudjanak indulni a ligában.

Bár az ügyben jónéhány fordulatról és nehezítő tényezőről lehetett hallani, végül a klub múlt hónapban bejelentette, nevezni fognak az elsőosztályra.

„Az lett volna az optimális számunkra, ha azonnal megkapjuk a költségvetést, amit terveztünk. Ezt februárban még nem sikerült elérni, utólag voltak egyeztetéseink a helyi tanáccsal, úgyhogy sikerült végül a döntést megfordítani. Most stabil anyagi körülmények között várhatjuk a következő szezont” – mondta el Mester Zoltán a helyzettel kapcsolatban.

Ami az elsőosztályban való szereplést illeti, úgy gondolja, jelenleg nem érdemes nagyobb célt kitűzni a jövőre nézve, mint a Bölények Ligájában való bentmaradást.

„Abban nem bízhatunk, hogy ezzel a csapattal nekivághatunk az elsőosztálynak. Nagyon csúfos lenne, mert a másodosztályhoz képest nemcsak egy szintnyi emelkedésről beszélünk, hanem kettőről. Mindenképpen új játékosokkal kell megerősíteni a meglévő gárdát. A játékosok nagy része marad, de szükséges a változtatás” – fejtette ki álláspontját a keret erősítésével kapcsolatban a VSK elnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?