Világelső marad: a legjobb négy között Simona Halep Romában

Elődöntőbe jutott Simona Halep a 3 351 729 dollár összdíjazású, római salakpályás tenisztorna női versenyében, miután péntek este 6:2, 6:3 arányban legyőzte a francia Caroline Garciát.

A ranglistavezető román lánynak - aki tavaly döntőt játszott a Foro Italico salakján - egy óra és 14 perc játék után sikerült nyernie a világranglista hetedik helyén álló, 24 éves ellenfele ellen.

Jól kezdte Halep az első szettet, elvette ellenfele adogatását, sajátját azonban nem tudta hozni. A harmadik játék után ismét előnybe került, Garcia azonban újból egyenlített. Ezt követően ismét brékelt Halep, és innen uralta a játszmát, 6:2-re nyerve azt.

A második szett elején Garciának sikerült hoznia az adogatását, ezután azonban Halep sorozatban három gémet nyert. Rövid időn belül 5:2-es vezetéshez jutott, és a mérkőzésért adogathatott. A franciának összejött a brék, saját szerváját azonban elveszítette, így a román lány 6:3-ra nyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is.

Halep négy ászt ütött a találkozón, viszont öt kettős hibát vétett. Garcia egy ászt ütött és egyetlen kettős hibája volt, de gyengén adogatott: első szerváit 45 százalékos, a másodikat 24 százalékos hatékonysággal ütötte. A román lány 14, a francia 15 nyerő ütést mutatott be, Halepnek 20 ki nem kényszerített hibája volt, Garciának 37. E győzelemnek köszönhetően Halep megőrizheti világelsőségét, és első kiemeltként indulhat a Roland Garroson.

Következik Sarapova

A római elődöntőben Halep ellenfele a lett Jelena Ostapenkót több mint három óra játék után búcsúztató orosz Marija Sarapova lesz. A két játékos egymás elleni mérlegét 7-1-re vezeti Sarapova, legutóbbi - tavaly, a pekingi nyolcaddöntőben játszott - találkozójukat azonban Halep nyerte 6:2, 6:2-re. 

A római torna női páros versenyében Sorana Cîrstea szintén elődöntőbe jutott Ostapenkóval az oldalán, miután péntek este 6:2, 7:5-re legyőzték a Babos Tímea és a Franciaországot képviselő Kristina Mladenovic összeállítású kettőst.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?