Férfi kézi Eb: így magyarázza Vranjes és Mikler a csehek elleni lebőgést

Amint arról élő szöveges tudósításukban is beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda válogatott számára véget ért a horvátországi Európa-bajnokság, miután szerdán este harmadik mérkőzését is elvesztette Varasdon.

A mérkőzés után a Maszol kiküldött munkatársa mikrofonvégre kapta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitányt és Mikler Rolandot, a válogatott kapusát.

Először Mikler Rolandot, a magyar válogatott kapusát kértük meg arra a vegyes zónában, hogy értékelje a csapat teljesítményét Csehország ellen. Arra is kiváncsiak voltunk, hogyan készültek Ondrej Zdrahalából, aki jóformán egyedül verte meg a magyar válogatottat. 

A hivatalos sajtótájékoztató után Ljubomir Vranjes kélszségesen válaszolt a magyar újságírók kérdésére. Részletesen beavatott a csaépatépítési filozófiájába és többször is kihangsúlyozta a kluboknál végzendő munka fontosságát, ugyanis - mint mondta - világversenyeken csak akkor tudja a magyar válogatott felvenni a többi csapat ritmusát, ha erőnlétileg is felkészült.

Végezetül elmondta, a mostani tapasztalatokra építve kell lépésről lépésre haladni előre. Első fázisban azt a célt kell kitűzni, hogy a magyar válogatott stabilizálja helyét a 8-12-es mezőnyben, aztán innen lehet tovább álmodozni. 

Kapcsolódók

Kimaradt?