Férfi kézilabda Eb: hét góllal kapott ki a magyar válogatott az olimpiai bajnoktól

Az iszonyatosan eloldalúra sikeredett spanyol-cseh mérkőzés (32-15) után az 5200 néző befogadására alkalmas varasdi arénában abszolút többségben levő magyar szurkolók már a csehek kínszenvedése alatt elkezdték biztatni kedvenceiket abban a reményben, hogy a 21.30-kor kezdődő Dánia elleni összecsapás kiegyensúlyozottabb lesz. 

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság D-csoportjának otthont adó Varasd (Varazdin) autópályán 35 perc alatt érhető el a magyar határtól, így senkit sem lepett meg, hogy valóságos népvándorlás indult meg a Dráva-parti település irányába.

A szakemberek a spanyol és a dán válogatottat tartják toronymagas favoritnak a csoport első két helyére, szerintük a magyar és a cseh válogatott meccsel majd a továbbjutást még biztosító 3. helyért. 

Elkezdődött a mérkőzés.

2. perc -az első gólt Olsen szerezte, de azonnal érkezett a magyar válasz Lékai Máté részéről. 1-1

4. perc - Mikkel Hansen hetesére Ancsin Gábor és Lékai Máté akcióból válaszolt. A magyar vezetésre felrobban a csarnok. 3-2

6. perc - Olsen másodszor eredményes, egyenlítenek a dánok. 3-3

8. perc. Hansen még egyszer beveszi a büntetővonalról Mikler kapuját, majd Bodor Richárd egyenlít. 4-4

9. perc - ismét a dánoknál a vezetés, de Balogh Zsolt betörésből egyenlít.

10. perc - Hansen és Mortensen találataival a dánok elmennek kettővel, de a gyors középkezdés után Lékai eredményes 6-7

15. perc a dánoknál a vezetés (7-8), amikor Ljubomir Vranjes időt kér.

16. perc - örömunnep tör ki a csarnokban, amikor a játékvezetők 2 percre leküldik a pályáról a dánok nagyágyúját, Mikkel Hansent. Az emberelőnyt balogh Zsolt használta ki, ismét egál. 8-8

17. perc - magyar sikeres védekezés után, Lékai a saját térfeléről lőtte be az üres kapuba a magyarok vezető gólját. 9-8

A bírók kiegyenlítik az esélyeket, Lékait is leküldik 2 percre.Lauge Schmidt egyenlít. Majd ugyanő a dán vezető gólt is megszerzi a közben kiegészült északiaknak. Az első magyar hetest Balogh Zsolt vállalja el, de Landin hárít. 9-10

22. perc - Toft Hansen találatával ismét kettő a dánok előnye, de a berobbanó Dzsamali közelebb hozz a amagyarokat. 10-11.

24. perc - Bartók Donát találatával ismét egyenlő az állás. (11-11) Erre az acélos ellenállásra senki sem számított, egyelőre pakliban vagyunk a végső győzelemre is esélyes dánokkal. A dán edző időt kér, hogy rendet rakjon a fejekben.

25.perc - az először betaláló Mensah Larsen találatával ismét vezetnek a dánok. 11-12

Bartók távoli lövése a felső lécről kipattan.

28. perc - Dzsamali átlövését megfögja Green Krejberg, majd a dánoktól Olsen veri át Miklert. Ancsinnál elszakad a cérna és kiállíttatja magát. Hansen is betalál és a dánok először vezetnek 3 góllal. 11-14

30. perc - Bartók találata nagyon kellett, szünetre 12-14-nél vonultak a csapatok.

Szünet.

Hansen és Lékai vezeti a góllövők listáját 4-4 találattal, a magyar irányító mellett az szól, hogy minden lövése bement, míg a dán 7 próbálkozásból lőtt 4 gólt. Arról nem is beszélve, hogy Hansen két gólját is büntetőből lőtte. 

Elkezdődött a második félidő.

31. perc - Bodó Richárd szerzi az első gólt, de azonnal jön a dán válasz. Schuch szabálytalankodott is, tehát a magyar csapat emberhátrányból próbál közelebb férkőzni az olimpiai bajnokhoz. 13-15.

32. perc - Mikkel Hansen is már második 2 perces büntetését kapja, Bartók Dónót iszonyatosan pimasz gólt lő. Landin Jacobsen első góljával ismét kétgólos a dán előny. Majd ugyanő kiállíttatja magát, a magyar büntetőt pedig Lékai értékesíti. 15-16

35. perc- Ligetvári első góljával hosszú idő után ismét döntetlen. 16-16

Schuch Timuzsint már másodszor küldik le a játékvezetők. 

37. perc - Mortensen ismét vezetéshez juttatja az északiakat. Majd lauge Schmidt eredményes ellentámadásból és már ismét kettő a közte. 16-18.

42. perc - Hansen megmutatja, hogy miért a világ egyik legjobb kézilabdázója azzal, hogy lő még két gólt, majd azt is bebizonyítja, hogy miért a vilég egyik legantipatikusabb játékosa is. Megkapja harmadik 2 perces büntetését, már nem látjuk ma többet. 17-20.

45. perc - Damgaard és Lindberg találataival 5-re nőtt a dánok vezetésre. 17-22

46. perc - egy gyors gólváltás után Ljubomir Vranjes időt kér, érzi, hogy ha most nem fogja meg a meccset, akkor már nem lesz mikor. 18-23

47. perc - Ancsin Gábor jobbszélről, éles szögből lőtte ki a dán kaput. 19-23

48. perc - Lingberg büntetőből büntet, ismét 5 góllal vezetnek a dánok. Nehéz lesz innen visszakapaszkodni. 19-24.

49. perc- Császár Gábor belövi első gólját. De Lauge Schmidt válaszolt és marad minden a régiben . 20-25

51. perc - Sőt, még rosszabb, miután Toft Hansen találatával elsőször 6 gól a különbség. Császár is eredményes, de Olsen és Svan góljával már 7 van közte. Most már kimondhatjuk, hogy a végére elfáradt a magyar válogatott. Csak emlékeztetőül: a 35 percben még 16-16 volt az állás. Most pedig 22-29, tehát a dánok 15 perc alatt egy 13-6-os rohammal mentek el.

56. perc - először 8 gólos a különbség, és először hangosabbak a dán szurkolók. 22-30

57. perc - most már csak abban reménykedhetünk, hogy nem nőt két számjegyűre az olimpiai bajnokok vezetésre. De sajnos igen, 22-32. 

29. perc - Dzsamali és Schuch kozmetikáz még egy kicsit az álláson, 25-32

A magyar együttes hétfőn - az előző kontinenstornán ezüstérmes - Spanyolországgal, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

 

 

Kimaradt?