Bravo mindent megfogott, döntős a chilei válogatott

Elsőként Chile labdarúgó-válogatottja jutott be az oroszországi FIFA Konföderációs Kupa döntőjébe. A dél-amerikai csapat szerdán este a tavalyi Európa-bajnokság győztesét, Portugáliát búcsúztatta egy nagyon egyoldalú büntetőpárbaj után.

A Kazany Arénában 40855 néző előtt megrendezett mérkőzésen nem született gól sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban.

A meccs első lehetőségét Eduardo Vargas puskázta el, Alexis Sánchez nagyszerű passzát a chileiek 11-ese Rui Patrícióba lőtte. A portugálok is közel álltak a gólszerzéshez, az első félidőben Cristiano Ronaldo hozta kiválóan helyzetbe André Silvát, aki szintén eltalálta a kapust.

A hosszabbításban Vargas és Ronaldo is kihagyott egy-egy helyzetet, majd a chiliek ugyanazon a támadáson belül kétszer is eltalálták a kapufát, Vidal és Martin Rodriguez révén.

A tizenegyespárbaj hamar véget ért, a szenzációs Claudio Bravo egymás után védte ki a büntetőket, Quaresma, Joao Moutinho és Nani sem járt sikerrel. A chileieknél Vidal, Aranguíz és Sánchez viszont belőtte büntetőjét, így a Copa América bajnoka jutott döntőbe.

A döntőt vasárnap (július 2-án) 21 órától rendezik Szentpéterváron, a kisdöntő szintén vasárnap, 15 órától kezdődik Moszkávban. Csütörtök este kilenctől Németország és Mexikó mérkőzik meg a második elődöntőben, Szocsiban.

FIFA Konföderációs Kupa, elődöntő

Chile–Portugália 0–0, büntetőkkel: 3–0
Kazany, 40 855 néző, v.: Faghani (iráni)
sárga lap: Jara (23.), Hernandez (51.), illetve W. Carvalho (31.), An. Silva (43), Fonte (96.), Bruno Alves (111.), Cedric (114.)
Chile: Bravo – Isla (Fuenzalida, 121.), Medel, Jara, Beausejour – Aranguiz, Diaz, Hernandez (F. Silva, 112.) – Vidal – Vargas (Rodriguez, 86.) Sanchez
Portugália: Rui Patrício – Cedric, Fonte, Bruno Alves, Eliseu – B. Silva (Quaresma, 83.), W. Carvalho, Ad. Silva (Moutinho, 102.), Andre Gomes (Martins, 116.) – Ronaldo, An. Silva (Nani, 76.)
MTI

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?