Konföderációs Kupa: Németország–Mexikó, Portugália–Chile az elődöntőben

A világbajnoki címvédő német, valamint a Copa América-győztes chilei labdarúgó-válogatott jutott be vasárnap este az oroszországi FIFA Konföderációs Kupa elődöntőjébe.

Az eddig veretlen németek egy visszafogott első félidő után magasabb sebességbe kapcsoltak a második játékrészben Kamerun ellen. A 48. percben betaláló Kerem Demirbay első gólját szerezte a válogatottban, mint ahogy Timo Werner is. Az RB Leipzig 21 éves csatárja duplázott Szocsiban. A második félidő közepétől emberhátrányban szereplő kameruniak egyetlen gólját Vincent Aboubakar jegyezte.

A várakozásoknak megfelelően Chile is versenyben maradt a tornagyőzelmért. Juan Antonio Pizzi csapata a csoportkör utolsó fordulójában döntetlent jászott Ausztráliával. A moszkvai Szpartak Stadionban az ausztrálok álltak nyerésre a szünetben. A 42. percben véletlenül James Troisi elé pattant a labda, és az ausztrál támadó okosan átemelte Claudio Bravót. A dél-amerikaiak továbbjutását Martin Rodriguez tette biztossá, Eduardo Vargas fejes passzát értékesítve.

A Konföderációs Kupa elődöntőjének első mérkőzését szerdán este rendezik Kazanyban Portugália és Chile között. A csütörtöki Németország–Mexikó találkozó helyszíne Szentpétervár.

FIFA Konföderációs Kupa

Csoportkör, 3. forduló, B-csoport

Németország–Kamerun 3–1 (0–0)
gól: Demirbay (48.), Werner (66., 81.), ill. Aboubakar (78.)
kiállítva: Mabouka (64.)


Chile– Ausztrália 1–1 (0–1)
gól: Rodriguez (67.), ill. Troisi (42.)

Az elődöntő programja

Június 28., szerda: Portugália–Chile (Kazany, 21.00)
Június 29., csütörtök: Németország–Mexikó (Szentpétervár, 21.00)

Kapcsolódók

Kimaradt?