Konföderációs Kupa: C. Ronaldo pontokat fejelt csapatának

Cristiano Ronaldo nyolcadik percben szerzett gólja elégnek bizonyult a portugál labdarúgó-válogatott számára, hogy mindhárom pontot begyűjtse az orosz csapat ellen a FIFA Konföderációs Kupa szerdai játéknapján.

A jövő évi világbajnokság házigazdája és az aktuális Európa-bajnok gárda a Szpartak Moszkva stadionjában mérkőzött meg. Az oroszok az A-csoport első körében Új-Zélandot győzték le 2–0-ra, miközben Portugália Mexikóval játszott 2–2-es döntetlent.

A portugálok ezúttal meg tudták tartani az előnyt, amelyet már a meccs első perceiben megszereztek. Raphaël Guerreiro beadását Cristiano Ronaldo precíz fejessel továbbította a kapuba. A Real Madrid szélsője sokat próbálkozott a mérkőzés során, s bár újabb gólt nem tudott szerezni, így is meccs legjobbjának választották meg – a tornán már másodszor.

​A századik válogatottbeli találkozójánál járó Igor Akinfejev a gólt leszámítva jól védett, a CSZKA Moszkva kapusa a második félidő elején André Silva fejesénél mentett nagyot. Az oroszok kevés veszélyes lehetőséget tudtak kialakítani, végül vereséget szenvedtek.

FIFA Konföderációs Kupa

Csoportkör, második forduló

Oroszország–Portugália 0–1 (0–1)
gól: C. Ronaldo (8.)


Frissítés: Új-Zéland második kudarca

A csoport másik mérkőzésén a Szocsiban található Fist Stadionban papírforma-eredmény született, bár az esélyesebb mexikóiak megszenvedtek a pontokért az új-zélandiakkal szemben.

Az oceániai válogatott a félidőben még nyerésre állt, a 42. percben Chris Wood, a Leeds United centere tette a dolgát a tizenhatoson belül.

A második 45 perc azonban Mexikóról szólt, a CONCACAF-zóna bajnoka Raul Jimenez és Oribe Peralta góljával fordított.

A nullapontos Új-Zélandnak már matematikai esélye sincs bejutni az elődöntőbe, az A-csoport élén Mexikó és Portugália áll, Oroszország pillanatnyilag csak harmadik.

Szombati program: Mexikó–Oroszország (18.00, Kazany); Új-Zéland–Portugália (18.00, Szentpétervár).

Kapcsolódók

Kimaradt?