Konföderációs Kupa: leszerepeltek az oroszok

Csak Új-Zéland csapatát tudta megelőzni csoportjában a házigazda orosz labdarúgó-válogatott a FIFA Konföderációs Kupán. Az A jelű négyesből Portugália és Mexikó is hét ponttal jutott be az elődöntőbe.

A szbornajának csak a győzelem jöhetett szóba a csoportkör utolsó fordulójában. Szombaton az oroszok a Kazany Arénában mérkőztek meg a hozzájuk képest egy ponttal jobban álló mexikóiakkal.

Az izgalmas meccsen előbb a hazaiak kerültek előnybe, a 25. percben Alekszandr Szamedov helyezte a labdát a kapu jobb alsó sarkába. Az oroszok öröme keveset tartott, öt perc múlva ismét egyenlő volt az állás: Nestor Araujo fejese Igor Akinfejev fölött bepattant a gólvonal mögé.

Kevéssel a félidei pihenő után a CSZKA Moszkva tapasztalt kapusa határozatlanul mozdult ki egy felszabadításnak induló előrevágott labdára, amelyre időközben rásprintelt Hirving Lozano – a fiatal csatár önfeláldozó elvetődéssel szerezte meg csapata második gólját.

Percekkel később ismét az orosz kapuban kötött ki a labda, de a mexikóiak gólörömébe belesípolt a játékvezető, aki a videobíróra támaszkodva végül csak befújta a lest.

A rutinos Jurij Zsirkov a 68. percben cserben hagyta társait, egy könyöklésért megkapta második sárga lapját, így az orosz válogatott emberhátrányban fejezete be a meccset. Sztanyiszlav Csercseszov csapata 2–1-es vereségével elvérzett a hazai rendezésű tornán.

A párhumozosan zajló szentpétervári találkozón a portugálok lefocizták a nullapontos Új-Zélandot. A gólparádét Cristiano Ronaldo nyitott meg a tizenegyespontról, s még a félidő előtt Bernardo Silva is betalált. A hajrában André Silva és Nani góljával lett 0–4 az állás.

FIFA Konföderációs Kupa

Csoportkör, 3. forduló

Mexikó–Oroszország 2–1 (1–1)
gól: Araujo (30.), Lozano (52.), ill. Szamedov (25.)
kiállítva: Zsirkov (68.)


Új-Zéland–Portugália 0–4 (0–2)
gól: Ronaldo (33., büntetőből), Bernardo Silva (37.), André Silva (80.), Nani (90+1.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?