Fülöp István a Maszolnak: „Alig várom, hogy találkozzak a diósgyőri szurkolókkal”

Pályafutása újabb szakaszához érkezett Fülöp István, a 26 éves erdélyi labdarúgó búcsút intett az FC Botoșani-nak, ezentúl a Diósgyőri VTK színeiben focizhat. A gólerős középpályásra jó első benyomást tett mindaz, amit a miskolci klubnál látott. A váltás számára azért is előnyös, mert az NB1-ben könnyebben felfigyelhetnek rá a válogatottnál.

Egyik legfontosabb játékosától vált meg a téli átigazolási időszakban az FC Botoșani. Amint azt a Marosvásárhelyen született futballistától megtudtuk, a DVTK képviselői kevéssel karácsony előtt keresték meg ügynökét, és az átigazolás hamarosan meg is valósult.

A dvtk.eu már január első napjaiban hírül adta, hogy a kettős állampolgárságú sportoló orvosi vizsgálaton vett részt a keret többi tagjához hasonlóan. Később a moldvaiak beleegyeztek, hogy Fülöp Diósgyőrben folytassa az edzéseket, a héten pedig már kezdő volt a Budaörs elleni, 2–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

Fülöp István a közösségi oldalán el is köszönt a Botoșani szakmai stábjától, a kollégáktól, üzenetében ugyanakkor a szurkolóknak is köszöntet mondott a támogatásért. A Szászrégeni Avântul korábbi labdarúgója összesen négy és fél szezont húzott le a botoșani-i klubnál, amellyel nyárig volt szerződése. A Diósgyőrnek fizetnie kellett a játékjogáért, a szaksajtó az átigazolási díjat 70–100 ezer euró közé saccolja.

A Diósgyőri VTK nem pusztán futballklub, a miskolci egyesület több szakosztályt is működtet. A Jegesmedvék jelen pillanatban is élen állnak a jégkorong MOL Ligában, ugyanakkor a diósgyőri családhoz tartoznak a női kosarasok, az asztaliteniszezők, birkózók, sakkozók, nem beszélve az utánpótlásról.

„Igazán akkor győztek meg arról, hogy érdemes ide igazolni, amikor meglátogattam a klubot és láttam, hogy itt mindenki nagyon akar. Az edzési körülményekre nagyon jók, épül az új stadion, és persze a szurkolókról sem szabad megfeledkezni. Alig várom, hogy találkozzak velük, hogy megérezzem élőben, mit is tudnak igazából, mert amit interneten láttam elképesztően szuper” – nyilatkozta a Maszolnak.

A klubváltás összefüggésbe hozható Fülöp azon ambíciójával, amiről korábban is beszélt portálunknak. „Minden vágyam, hogy egyszer válogatott játékos legyek. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, mert ez csak rajtam múlik. Most már az NB1-ben fogok játszani, szem előtt leszek” – véli István.

Így jellemezte Fülöpöt a sportigazgató: „Pista egy több poszton, a bal szélen és az ék mögött is bevethető, gólerős támadó játékos, aki kiváló rúgótechnikával rendelkezik. Nem csak pontrúgásból, hanem akcióból is képes távolról betalálni. Ék mögötti játékosként pedig akár Bognár István pótlásában is szerepet kaphat, hiszen korábban gólpasszaival is felhívta magára a figyelmet” – idézi a dvtk.eu Benczés Miklóst.

Márpedig a DVTK-nak gólokra, kulcspasszokra nagy szüksége van, ugyanis a csapat  hat győzelem, három döntetlen és tíz vereség mellett jelenleg csak kilencedik a 12 csapatos magyar bajnokságban. A DVTK labdarúgói január 23. és február 1. között Spanyolországban edzőtáboroznak, a programban négy felkészülési mérkőzés szerepel. Február 11-én a csapat a Cegléddel játszik a Magyar Kupában, egy héttel később pedig Mezőkövesdre utaznak a fiúk az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?