Liga 1: bajnokot vert a Steaua

Egy gól döntött a román labdarúgó I. osztály hetedik fordulójának vasárnap esti rangadóján a Steaua és az Astra Giurgiu között. A bukaresti Nemzeti Arénában rendezett mérkőzésen Ferenando Boldrin talált be Silviu Lung jr. kapujába a 45. percben.



A brazil középpályás augusztusban igazolt át a címvédő Astrától Laurențiu Reghecampf csapatához. A Steaua továbbra is veretlen a bajnokságban, a pillanatnyilag második FC Botoșani hátránya négy pont.

A városi rivális Dinamo hétfőn este feljöhet két pontra, ehhez a ligában győzelem nélkül álló Marosvásárhelyi ASA-t kellene felülmúlják Ioan Andone legényei. A találkozót az erdélyi városban rendezik, a 20:30-as kezdéssel.

Magyar labdarúgó vezeti a Liga 1 góllövőlistáját, a Maros megyei Fülöp István hétvégén a CSM Poli Iași ellen is eredményes volt, így már hat gólnál jár.

A sokáig emberhátrányban játszó Kolozsvári CFR szombaton döntetlent ért el hazai pályán a CSU Craiovával szemben. Az első félidőben a CFR kilenc mezőnyjátékossal is veszélyes tudott lenni, de a szünet után a vendégek vették át a kezdeményezést. Mihai Mincă védéseinek hála 0–0 maradt a végeredmény.

Három győzelem nélküli forduló után a Pandurii Tg. Jiu sikerrel járt, a Gorj megyei alakulat Medgyesen nyert 3–1-re. Egy másik mérkőzésen az FC Voluntari 4–1-re verte a bajnoki tabella utolsó helyére szoruló Temesvári Polit.

Liga 1, hetedik forduló

  • Steaua–Astra Giurgiu 1–0
  • CSM Poli Iași–FC Botoșani 0–1
  • Kolozsvári CFR–CSU Craiova 0–0
  • FC Voluntari–Temesvári Poli 4–1
  • Medgyesi Gázmetán–Pandurii Tg. Jiu 1–3
     
  • Hétfői program: FC Viitorul–Concordia Chiajna 18.00; Marosvásárhelyi ASA–Dinamo 20:30

A bajnokság állása itt érhető el

Kapcsolódók

Kimaradt?