Liga 1: nulla pont Erdélynek – összefoglaló

Rendkívül gyengén szerepeltek az erdélyi csapatok az első osztályú román labdarúgó-bajnokság második fordulójában. A Steaua győzelemmel mutatkozott be, a Dinamo hibátlan maradt, a címvédő Astra Giurgiu pedig beragadt a rajtnál.

Gólgazdag találkozókat hozott az alapszakasz második köre. Egyedül a forduló csúcsmérkőzésének kikiáltott Pandurii–Astra összecsapáson nem jártak sikerrel a csatárok. Mindkét oldalon óriási ziccerek maradtak ki, végül 0–0 maradt az eredmény. A rangadó hangulatában inkább egy másodosztályú mérkőzéshez hasonlított, miután csak kétszáz drukker látogatott ki a Drobeta-Turnu Severin-i stadionba. Az alacsony nézőszám egyik oka lehet, hogy pár nappal a bajnoki előtt a Maccabi Tel-Aviv behúzott egyet a Panduriinak az Európa Liga selejtezőjében. A 3–1-es hazai vereség után Petre Grigoraș legénységnek nagyon nehéz lesz talpra állni…

Hosszú huzavona után kezdhette el a pontvadászatot a tavalyi kieső Temesvári Poli. A csődbe ment Rapid kizárása után csak múlt héten vált véglegessé a bánsági csapat indulása, a temesváriak ráadásul tartozásaik miatt mínusz 14 ponttal kezdték a bajnokságot. Ebből a tetemes hátrányból nem sikerült faragni a hétvégén. Ahogy az várható volt, a villámrajtot vett Dinamo – amely a nyitókörben lefocizta a pályáról az Astrát – újabb győzelmet szerzett. Igaz, a Poli bár a szünetben még kétgólos hátrányban állt, a második félidőben szépített, majd az egyenlítéshez is közel állt.

A Kolozsvári CFR labdarúgói máris felültek a hullámvasútra. Az első fordulóban a csapat magabiztos játékkal verte a Chiajnát, de az FC Botoșani vendégeként már nem Vasile Miriuță elképzelése szerint alakultak a dolgok. Pedig Antonio Jakolis a 20. percben megszerezte a vezetést a kolozsváriaknak, a folytatásban viszont a CFR védelme nem tudta tartani a nagy lendületben levő moldvaiakat. Matulevicius fejesével, a sáromberki Fülöp István jól helyezett szabadrúgásával, valamint Mușat szépségdíjas találatával a Botoșani végül otthon tartotta a pontokat.

A nyári átigazolási időszakban alaposan felforgatott Marosvásárhelyi ASA-ra kemény szezon vár. A csapat medgyesi vereséggel kezdte az új idényt és a CSU Craiova pályáján elmaradt a javítás. Az olténiai csapat játékosai három gólt szereztek a hétfői meccsen, de mivel Ianis Zicu szabadrúgását követően Andrei Ivan a saját kapujába fejelt, a vendégeknek is volt némi sikerélményük. A hétfői játéknap Ilfov megyei rangadóján a Voluntari kiütötte a Chiajnát, amely az 50. perctől emberhátrányban szerepelt. A Voluntari négy góllal büntette meg Răzvan Grădinaru piros lapját.

Jó hetet zárt a Steaua. Laurențiu Reghecampf játékosai a BL-selejtezőben kétgólos döntetlent értek el a Sparta Praha elleni idegenbeli mérkőzésen, majd sikeresen letudták a kényelmetlennek ígérkező ovidiui kiszállást. Az Európa Ligában a Gent-tel szemben csúfos vereséget szenvedő Viitorul a bukaresti csapattól is simán kikapott.

Labdarúgó Liga 1,
2. forduló, eredmények

  • Concordia Chiajna–FC Voluntari 0–4
  • CSU Craiova–Marosvásárhelyi ASA 2–1
  • FC Viitorul–Steaua 1–3
  • Pandurii Tg. Jiu–Astra Giurgiu 0–0
  • Dinamo–Temesvári ACS Poli 2–1
  • FC Botoșani–Kolozsvári CFR 3–1
  • CSMS Iași–Medgyesi Gázmetán 3–1
# Csapat M. Gy. D. V. G. P.
1 Dinamo 2 2 0 0 6–2 6
2 Pandurii 2 1 1 0 2–1 4
3 FC Voluntari 2 1 0 1 4–1 3
4 Steaua 1 1 0 0 3–1 3
5 CSMS Iași 1 1 0 0 3–1 3
6 FC Botoșani 1 1 0 0 3–1 3
7 CSU Craiova 2 1 0 1 3–3 3
8 Medgyes 2 1 0 1 3–4 3
9 FC Viitorul 2 0 1 1 2–3 3
10 Astra 2 0 0 1 1–4 1
11 Concordia 2 1 0 2 0–6 0
12 CFR 2 0 0 1 3–3 -3
13 ASA 2 0 0 2 2–4 -6
14 Temesvár 1 0 0 1 1–2 -14

Kapcsolódók

Kimaradt?