Kézilabda-vb: bemutatkozik a magyar válogatott

Rögtön az első mérkőzésen nehéz feladat vár a magyar válogatottra a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon. Péntek este 18 óra 45 perctől Xavier Sabaté csapata az Eb-címvédő németekkel csap össze a roueni Kindarénában.

Romániában a Dolce Sport 1, Magyarországon pedig a Sport 1 televízió közvetíti a mérkőzést, amelynek a korábbi eredmények alapján a német csapat a nagy esélyese. Legutóbb a tavalyi Európa-bajnokság középdöntőjében találkoztak a válogatottak, a németek akkor 29:19-re nyertek.

​A spanyol szövetségi kapitány csütörtök este jelentette be annak a két játékosnak a nevét, akikre a továbbiakban tartalékként számít. A keretszűkítés Iváncsik Gergőt és Gulyás Pétert, a Veszprém szélsőit érintette.

A magyar együttes 2013 után szerepel újra világbajnokságon, a 2015-ös katari vb-ről lemaradtak a válogatott, amely nem jutott ki a riói olimpiára sem. Egy éve a lengyelországi Európa-bajnokságon a 12. helyen végeztek a kézilabdázók. Franciaországban a csoportból való továbbjutás, illetve a csapatépítés a magyarok célja.

A világbajnokság csütörtöki játéknapjának eredményei

  • A-csoport: Oroszország–Japán 39:29, Lengyelország–Norvégia 20:22
  • B-csoport: Szlovénia–Angola 42:25, Macedónia–Tunézia 34:30, Spanyolország–Izland 27:21

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?