Kézilabda-vb: hadat üzentek a franciák

A francia válogatott hatalmas sikerével indult a férfi kézilabda-világbajnokság 25. kiadása. Az aktuális világbajnok a szerda esti párizsi nyitómérkőzésen nagyon elverte a brazil csapatot, végeredmény: 31:16.

A címvédőnél Thierry Omeyer és a második félidőre becserélt Vincent Gérard egyaránt remekelt a kapuban. Támadásban is hengerelt a francia együttes, amely már a szünetben tíz góllal vezetett. A folytatásban aztán a tartalékok is bizonyíthattak, s bár a brazil kapusnak voltak jó megmozdulásai, a különbség tovább nőtt a második játékrészben.



Valentin Porte, a Toulouse Handball átlövője hat gólt dobott, míg a túloldalon José Guilherme de Toledo öt góllal lett csapata legeredményesebb játékosa. A meccs emberének Vincent Gérard-t választották meg a szakértők, további érdekesség, hogy a mérkőzésen megdőlt egy nézőcsúcs, a találkozót 15609-en látták az AccorHotels Arénában.

„Ez egy álomrajt, három hétig intenzíven készültünk a meccsre, a játékosok nagyon szerették volna jól kezdeni a tornát – kezdte nyilatkozatát Didier Dinart, a franciák edzője – Nagyszerű volt a hangulat az arénában, a legjobb formánkban akarunk ide visszatérni, de addig még hosszú út vár ránk.”

A franciák legközelebb a nyolcaddöntőben játszhatnak a párizsi csarnokban, amely a csoportkör során a D-csoportnak lesz az otthona.

​A világbajnokság csütörtökön öt mérkőzéssel folytatódik, íme a program: 15.00 Szlovénia–Angola, 18.45 Macedónia–Tunézia, 18.45 Oroszország–Japán, 21.45 Lengyelország–Norvégia, 21.45 Spanyolország–Izland. A magyar válogatott péntek este 18.45-től a németek ellen mutatkozik be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?