Újabb brassói siker az erdélyi hokirangadón

A MOL Liga alapszakaszában utoljára mérkőzött meg vasárnap este a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub. A székelyföldi csapat ezúttal is fejet hajtott riválisa előtt, idén már harmadszor.

Akárcsak a korábbi találkozókon, most is hat pont volt a tét, a mérkőzés a román bajnokságba is beleszámított. A wolves.ro beszámolója szerint az erdélyi rangadón megdőlt az idei nézőcsúcs Brassóban, az Olimpiai Jégcsarnokban rendezett összecsapást körülbelül 1500-an látták a helyszínen.

A gólgyártást Mihály Árpád kezdte az első harmad kilencedik percében, s bár a vendégek gyorsan válaszoltak Szolarjov és Campbell révén, ezt követően csak a brassóiak lőttek gólokat. A középső harmadban Ian McDonald egyenlített, Tomás Klempa emberelőnyös találatával pedig újra a sárga-kékek vezettek. A szlovák csatár a 46. percben újból átverte Ruczuj Gellértet, így a végeredmény 4:2 lett.

Martin Lacroix, a győztes fél mestere jó színvonalú mérkőzést látott: „Most is igazi rangadót játszott a két csapat, ez egy magas színvonalú meccs volt. Örömmel tölt el a játékosaim teljesítménye, ugyanakkor mindkét kapus dicséretet érdemel, remek napot fogtak ki.”

Leo Gudas, a csíkiak cseh szakvezetője egyetértett kollégájával, ami a játék kvalitását illeti: „Nagyon jó mérkőzés volt, sok lehetőséget kialakítottunk, a fiúk nagy odaadással hokiztak, de sajnos nem tudtunk két gólnál többet szerezni. Sok van még hátra a bajnokságból, mindent meg kell tennünk azért, hogy fennebb kerüljünk a tabellán.”

A pillanatnyi állás szerint a Csíkszeredai Sportklub utolsó a mezőnyben, miközben a Brassói Corona a negyedik helyen áll, azzal a megjegyzéssel, hogy az ötödik helyezett Dunaújvárosi Acélbikák négy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A DAB vasárnap a Dunărea Galați otthonában botlott, miközben a MAC Budapest 4–2-re verte a Fehérvári Titánok gárdáját.

Jégkorong MOL Liga, alapszakasz
Vasárnapi eredmények

  • Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)
  • gól: Mihály Árpád (9.), Ian McDonald (29.), Tomás Klempa (34., 46.), ill. Ilja Szolarjov (9.), Nathan Campbell (11.)
     
  • MAC Budapest–Fehérvári Titánok 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
  • gól: Jeffrey Jubinville (4., 28.), Pozsgai Tamás (5.), Nagy Gergő (48.), ill. Hamvai Szilárd (29.), Kiss Patrik (54.)
  • Dunărea Galați–Dunaújvárosi Acélbikák 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
  • gól: Vitalij Donyika (27.), Szőcs Szabolcs (31.), Philip Bushbacher (47.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?