Csíkszeredai Sportklub: az újabb vereség után távozott a kanadai mester

Folytatódott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának kálváriája: a páros meccs második felvonásán nem sikerült legyűrni a Galaci Dunareát. A küzdeni akarással és a játékkal nem volt gond, de László Arnoldból hatalmas kapust csináltak a kék-fehérek. Ez volt Tom McCarthy utolsó mérkőzése a székelyföldi klubnál.

A meccs ott folytatódott, ahol egy nappal korábban befejeződött: nekiesett ellenfelének a Sportklub és a temérdeknyi helyzet végül a tizedik percben érett góllá, amikor Molnár Zsombor szolgálta ki tökéletesen Valchart. A további tíz percben pedig sorozatban hagyta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a Sportklub, így maradt az egygólos előny.


A második harmadra kiegyenlítettebb lett a meccs, de továbbra is uralta a játékot a hazai alakulat. A meccs felénél pedig jött a hidegzuhany: Pál Zoltán egyenlített, majd pár percre rá egy könnyen elkerülhető góllal már vezettek is a Duna-partiak.

Az utolsó felvonásra mindent egy lapra feltéve ment előre a csíki csapat, de László Arnold egyszerűen zseniális napot fogott ki és mindent hárított. Így befagyott az eredmény. A Sportklub hátránya tovább nőtt a rájátszásért folyó küzdelemben, amelybe már nem fog a csapat segítségére lenni a Tom McCarthy vezetőedző, akinek ez volt az utolsó MOL Ligás meccse a csapat kispadján.

Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub–Galaci Dunărea 1–2 (1–0, 0–2, 0–0)
  • gól: Valchar (10.), illetve Pál Z. (30.), Bushbacher (37.).

Mestermérleg

Tom McCarthy, Csíkszeredai Sportklub
„Nagyon sokat tettünk azért, hogy ezt a meccset is megnyerjük. A fiúk akartak és mentek is előre, mindent megtettek a három pont érdekében. Egyre több próbálkozásunk akadt el az ellenfél kapusában és mi úgy váltunk egy frusztráltabbá. Nagyon örvendek, hogy a fiúkkal dolgozhattam, akik folyamatosan fejlődtek úgy egyénileg, mint csapatként. Sokat tanultam én is tőlük. A szívembe zártam a csapatot és a várost is.”

Kapcsolódók

Kimaradt?