Hatpontos meccsen győzött a Csíkszeredai Sportklub

Mindkét sorozatba, a MOL Ligába és a román bajnokságba is beszámító jégkorongmérkőzést rendeztek csütörtök este Csíkszeredában, a Sportklub három góllal verte a Galaci Dunăreát.

A meccs hatalmas hazai fölényben kezdődött, de az első gólra a 13. percig kellett várni: a vendégek korongot veszítettek a saját harmadukban, így Valchar és Molnár Zsombor kapura fordulhatott, utóbbi volt a gólszerző.


A második harmad gólfesztivált hozott. Előbb Vlachar lőtte ki a vinklit, majd a meccs felénél először kerültek előnybe a vendégek, amelyet ki is használtak. Alig pár másodperc múlva viszont Bíró Tamás visszaállította a kétgólos különbséget, majd Szolarjev ugrott meg emberhátrányba és mattolta Popát.

Hamar jött viszont a galaci válasz is, hiszen az emberelőnyt végül gólra váltották. A Sportklub tovább hajtott a gólokért, végül Molnár Zsombor talált be a harmad utolsó percében.

Az utolsó felvonásra egy picit visszafogták magukat a felek, de még így is több alakalommal növelhette volna előnyét a hazai csapat, ez viszont már nem jött össze. A két együttes pénteken 18 órától újfent összeméri erejét.

  • Csíkszeredai Sportklub–Galaci Dunărea 5–2 (1–0, 4–2, 0–0)
  • gól: Molnár Zs. (13., 40.), Valchar (23.), Bíró T. (30.), Szolarjev (34.), illetve Flinta (30.), Hildebrand (34.).

Mestermérleg

Tom McCarthy, Csíkszeredai Sportklub
A legnagyobb megvalósítás, hogy az ellenfelet állandó nyomás alatt tudtuk tartani. Nem engedtük, hogy felhozzák a korongokat és építkezzenek, lezártuk a semleges zónát. Az első két harmadban szétlőttük őket, innen is látszik, mekkora nyomást helyeztünk rájuk. A meccs kulcsmomentuma az volt, amikor 2–1-nél azonnal gólt lőttünk, majd hátrányból is betaláltunk. Mielőtt erőt meríthettek volna ebből, sikerült elfojtani a reményt. Nagyon fontos volt ez. A következő meccsen ugyanezt a játékot szeretném viszontlátni.”

Marius Trandafir, Galaci Dunărea
„A második harmadban ment el ez a meccs, amikor 2–1-re feljöttünk, majd koncentrációhiány miatt azonnal gólokat kaptunk. Pénteken újabb meccs következik, amelyet nagyobb odafigyeléssel kell kezeljünk. Két azonos képességű csapatról beszélünk, így bármi megtörténhet, de ma nagyon sokat hibáztunk.”

Kapcsolódók

Kimaradt?