Jégkorong: galaci riválisát fogadja a Sportklub

Páros jégkorongmérkőzést rendeznek csütörtökön és pénteken Csíkszeredában, ahol a Sportklub a Galaci Dunăreát fogadja. A két mérkőzés beleszámít a román bajnokságba és a MOL Ligába, így felértékelődik a pontok sorsa.

A román bajnokságban nincs bajban a Sportklub, hiszen anélkül, hogy az utolsó és egyben legkönnyebb ellenféllel, a Sportul Studenteșc-kel játszott volna, a második helyen áll. A nagyobb presztízzsel bíró MOL Ligában viszont gyengén teljesített a csapat: a 11. helyen álló kék-fehérek eddigi 19 meccsükön csak 11 pontot gyűjtöttek össze. A legutolsó rájátszást érő helyen tanyázó Debreceni HK-tól 13 pontra állnak, ráadásul a magyarországi csapat két meccsel kevesebbet játszott.
​„Létfontosságú meccsek következnek a Galac ellen, de egyelőre csak az első összecsapásra kell fókuszáljunk, nem szaladhatunk előre. Hatalmas energiával kell kifussunk a jégre. Sokat kell korcsolyázni, lőni kell a kaput és ki kell használni az ellenfél hibáit. Nincs kifogás: hatvan percen át kőkemény hokit kell játsszunk – fogalmazott Tom McCarthy vezetőedző.

A Csíkszeredai Sportklub–Galaci Dunărea mérkőzéseket csütörtökön 19, míg pénteken 18 órától rendezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?