Brassói Corona: Patrik Polc vesztes meccsen tért vissza

Harmadik próbálkozásra sem tudta legyőzni a Brassói Corona Wolves a jégkorong MOL Liga címvédőjét, Martin Lacroix csapata vasárnap hazai pályán kapitulált a DVTK Jegesmedvék együttesével szemben.

A miskolciak gól nélküli első harmad után a 38. perc elején kerültek előnybe Andrew Johnston találatával. Pillanatokkal később Ritó László szerzett újabb gólt a vendégeknek. Másodpercekkel a középső játékrész vége előtt Tomás Klempa faragott a hátrányból, de az utolsó harmad elején a DVTK eldöntötte a meccset: Sági Martin visszaállította a kétgólos fórt, majd Johnston volt újból eredményes (1–4).

​Az erdélyi csapatnál két régi új-játékos is jégre lépett, a közönségkedvenc Patrik Polc mellett Gyenisz Zabludovszkij is lehetőséget kapott a bizonyításra. A szlovák kapus és az ukrán hátvéd igényelte a román állampolgárságot, de hivatalosan egyelőre a légiósok táborát erősítik a klubnál.

„Korábban is említettem, hogy a Miskolc a MOL Liga legjobb csapatai közé tartozik, most ezt újból igazolták. Sok fejtörést okoztak nekünk ma este, nagy nyomás alá helyezték a védelmünket, ugyanakkor a saját hibáinkon buktunk el. Keveset birtokoltuk a korongot, ez meglátszik a végeredményen” – értékelte a mérkőzést Martin Lacroix, a brassóiak edzője.

Doug Bradley, a DVTK Jegesmedvék trénere úgy érzi, a brassóiak a játék alapján nem érdemeltek ilyen arányú vereséget: „Jó meccsen győztünk le egy jó csapatot – a végeredmény túlzó, ennél szorosabb volt az összecsapás. Jól dolgoztunk a támadó harmadban, valamint Adorján Attila is kiválóan védett, és meg is kapta a kellő segítséget a társaktól. Sportszerű mérkőzés volt, mindkét csapat jól és fegyelmezetten játszott.”

A másik két vasárnapi mérkőzésen a budapesti csapatok szerezték meg a három pontot, az UTE a Debreceni HK, míg a MAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen győzedelmeskedett.

Jégkorong MOL Liga, alapszakasz
Vasárnapi eredmények

Brassói Corona Wolves–DVTK Jegesmvedék 1–4
UTE–Debreceni HK 5–1
MAC Budapest–Dunaújvárosi Acélbikák 6–2 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?