MOL Liga: négy meccs, harmincöt gól

Gólzáport hozott a jégkorong MOL Liga legutóbbi játéknapja, a négy pénteki mérkőzésen összesen 35 találat született.

A Csíkszeredai Sportklub újból vesztesen hagyta el a pályát, a kék-fehérek hiába dolgoztak ki több lehetőséget, a Dunaújvárosi Acélbikák eredményesebben játszottak, így mindhárom pontot elvitték. A vendégek sikerében nagy részt vállalt Kalvis Ozols és Becze Tihamér, ők korábban a székelyföldi csapatot erősítették. A Sportklub változatlanul tizedik a bajnokságban, az utolsó rájátszást érő helyen álló Ferencvárosi TC előnye 13 pont a csíkszeredai riválissal szemben.

​Pénteken a Fradi izgalmas meccsen maradt alul a pesterzsébeti jégcsarnokban, ahol a Fehérvári Titánok hosszabbításos győzelmet harcoltak ki. A fehérváriak 4:2-ről, majd 6:4-ről is kiegyenlítettek, a ráadásban pedig Kyle Just góljával győztek. Időközben Miskolcon a címvédő és listavezető DVTK Jegesmedvék együttese rangadót nyert a MAC Budapest ellen. Utóbbi csapat helyet cserélt az UTE-vel, a lila-fehérek kiütötték az újonc belgrádi alakulatot és elfoglalták a második pozíciót.

Jégkorong MOL Liga, alapszakasz
Pénteki eredmények

Ferencvárosi TC–Fehérvári Titánok 6:7, h.u.
Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 1:3
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 4:1
UTE–HK Beograd 10:3

Meglepetés a román bajnokságban
A gyergyószentmiklósi Progym SK 3–0-ra győzött pénteken a román pontvadászatot fölényes különbséggel vezető Brassói Corona ellen. A hazaiaknál Dimitrij Kovjazin duplázott, míg Alekszej Alekszeev egy góllal és két assziszttal zárt a találkozót.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?