Legyőzte a Fradit az emberelőnyeivel jól gazdálkodó Sportklub

Újabb pontokat szerzett magyarországi túráján a csíkszeredai jégkorongcsapat, a kék-fehérek hétfőn este fordulatos mérkőzést nyertek meg Pesterzsébeten.

A győztes gólt Antal Zsombor szerezte az utolsó percben, a támadó jó érzékkel ért bele Radim Valchar lövésébe. A Sportklub mind a négy gólja emberelőnyös szituációból született, ugyanakkor Jereme Tendler, a Ferencvárosi TC kanadai centere is kisbüntetés után talált be két alkalommal. A székelyföldi csapat dunaújvárosi vereséggel kezdte a túrát, aztán a Fehérvári Titánok ellen már sikerült győzni, büntetőkkel. Nemrég edzőváltáson esett át a csíki alakulat, a menesztett Tom McCarthy helyére Leo Gudas érkezett.
Időközben a Brassói Corona sorozatban harmadik vereségét könyvelte el a MOL Ligában. A román bajnokság első helyezettje Belgrád és Miskolc után Debrecenben sem járt sikerrel, a DHK emberelőnyből, büntetőből, majd az utolsó pillanatokban üres kapura is betalált, Richard Filip és Bíró Gergő gólja kevésnek bizonyult a pontszerzéshez.

Nagy lehetőséget szalasztott el hétfőn a Galaci Dunărea, amely bár három egységgel is vezetett Székesfehérváron, végül kikapott a hosszabbításban. A ráadásban emberhátrányban szerepeltek a vendégek, miután a harmadik játékrész legvégén Róbert Krajci összesen 32 percnyi büntetést kapott a játékvezetőktől.

Jégkorong MOL Liga, alapszakasz
Hétfői eredmények

  • Ferencvárosi TC–Csíkszeredai Sportklub 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)
  • gól: Jereme Tendler (10., 30.), Szappanos Dávid (42.), ill. Papp Szabolcs (13.), Molnár Zsombor (15.), Moldován Ervin (54.), Antal Zsombor (60.)
     
  • Debreceni HK–Brassói Corona 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
  • gól: Hári Norbert (2., 39.), Berta Ákos (10.), Németh Attila (60.), ill. Richard Filip (16.), Bíró Gergő (40.)
     
  • Fehérvári Titánok–Dunărea Galați 6:5, h.u. (0:2, 3:2, 2:1, 1:0)
  • gól: Preston Shupe (22., 61.), Szabó Pál Krisztián (33., 40., 49.), Reisz Áron-Sándor (44.), ill. Lőrincz Levente (9.), Vitalij Donika (16., 31.), Pál Zoltán (24.), Róbert Krajci (46.)

Kapcsolódók

Kimaradt?