COSR: Mihai Covaliu nyerte az elnökválasztást

Mihai Covaliut választotta meg elnöknek a Román Olimpiai és Sportbizottság keddre összehívott közgyűlése. A korábbi vívó mellett Gabriela Szabó pályázott a vezetőtisztségre.

Szabó összesen 68 szavazatot kapott a tagoktól, míg Covaliu 128-at. A bizottság két alelnöki posztjára négyen jelentkeztek, végül Camelia Potec és Alexandru Dedura voksoltak a legtöbben. Covaliu ugyanakkor a Steaua sportklub elnökét, George Boroit javasolta a főtitkári posztra, őt egyhangúlag megszavazta a végrehajtó bizottság.

A 39 éves Mihai Covaliu jelenleg a Román Vívó Szövetség elnöke, a 2020-as tokiói olimpián szeretné a román csapatot összesítésben az első húszban látni. Az Agerpres hírügynökségnek adott interjújában fontosnak nevezte a sportinfrastruktúra javítását, elsősorban az izvorani-i központ létesítményeinek modernizálását, valamint azt is, hogy az olimpiai bizottságnak saját bevételei legyenek.

Covaliu szerint a román sport felfrissítését szolgálná, ha idegen országokból hoznának edzőket, és ha több külföldi sportolónak adnák meg a román állampolgárságot.

A COSR korábbi elnöke, Alin Petrache kevéssel a román szempontból sikertelen riói játékok után lemondott. A sportvezető az olimpiát megelőzően úgy fogalmazott, a küldöttség akár nyolc érmet szerezhet Brazíliában. ​

Ehhez képest a sportolók öt dobogós helyezéssel és mindössze egy bajnoki címmel zárták az olimpiát, ráadásul a bronzérmes súlyemelő Gabriel Sîncraian eredményét doppingolás miatt törölte a nemzetközi szövetség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?