Lemond a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke

A Romániai Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke bejelentette, hogy a riói olimpia után benyújtja lemondását, és erre kéri a bizottság alelnökeit és vezető testületeinek tagjait is.

Alin Petrache a bizottság honlapján helyezte kilátásba lemondását hétfőn hajnalban. Az elnök arra hivatkozott, hogy az olimpia után alaposan ki kell elemezni a román sportolók felkészülését, eredményeit, és a szervezeti hierarchiának nem szabad befolyásolnia az elemzés menetét.

A sportvezető mind a sportolóktól, mind a közvéleménytől elnézést kért a Rióba utazott román sportolók felszerelésének megkérdőjelezhető minősége miatt. Közölte, belső vizsgálat indul az olimpiai bizottságnál, hogy kiderüljön, kik a felelősek ezért.

Petrache ígérete szerint szigorú büntetésre számíthatnak azok, akik felelősségre vonhatóak lesznek az ügyben. Pénteken a román ügyészség is vizsgálni kezdte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a riói olimpián résztvevő román sportolók számára hamisított felszerelést biztosított az olimpiai bizottság.

Amint a Mediafax hírügyönkség közölte, a riói olimpián az utóbbi ötven év leggyengébb román szereplése körvonalazódik. Románia egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel az éremtáblázat 32. helyén áll a hétfői versenynap előtt.

Kapcsolódók

Kimaradt?