Dedikált korongokat kaptak a csíki kis hokisok a nagyoktól

A felcsíki és alcsíki utánpótlás-csapatoknak szerveztek hoki-találkozót kedden a Csíkszeredai Sportklub felnőttcsapatával. A Hargita Megye Tanácsánál tartott esemény célja az volt, hogy az utánpótláscsapatok testközelből megismerhessék példaképeiket, kérdéseket tehessenek fel nekik.

Példaképeikkel ismerkedtek és beszélgettek kedden a csíkszeredai megyeházán a csíki régió kishokisai. A megyei tanács által szervezett rendezvényen jelen voltak a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorongozói, a vezetőség és az edzők, illetve az utánpótláscsapatok, a Felcsík SK U14-es és a Csíkszentimrei Sasok U10-es csapata, valamint edzőik.

A vendégeket köszöntve Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt mondta: rá kell irányítani a közösség figyelmét a sportra, mert az közösségépítő erejű, ezért fontosnak tartja, hogy a megyei tanács támogassa a tömegsportokat, és segítse a polgármestereket sportpályák építésében, hogy a fiatalokat a sportra neveljük. Nagy Attila, a csíkkarcfalvi műjégpálya menedzsere elmondta: a felcsíkiak célja, hogy a csíki és székelyföldi jégkorongot erősítsék, és a felnövekvő ifjú tehetségeket segítsék az itthon maradásban, megakadályozva, hogy elcsábítsák őket a rivális vagy a külföldi csapatok.

Kencse Előd, Csíkszentimre polgármestere közsöntőjében jelezte, folyamatosan dolgoznak azon, hogy az alcsíkiaknak is fejlett műjégpályája lehessen, ahol egész Alcsíkról nevelhetnek tehetséges jégkorongozókat a felnőttcsapatba. Jakab Károly, a Sasok edzője méltatta a kis hokisokat, és megjegyezte: a jövőben beindulhat az U12-es és U14-es jégkorongozók nevelése.

Barti Tihamér megyei alelnök örömét fejezte ki, hogy sikerült tovább erősíteni a székelyföldi jégkorongot, és, mint mondta, bár Gyergyó és Csík riválisak a jégen, együtt tudnak dolgozni a közös fejlődés érdekében.

A beszédeket követően a kis hokisok Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársának csíki hokival kapcsolatos kérdéseire helyesen válaszolva a Sportklub játékosai által dedikált korongot nyertek, majd a gyerekek együtt fotózkodtak kedvenc játékosaikkal.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?