MOL Liga: kicsikarták a győzelmet a csíkiak a DAB ellen

Nem játszott jól sem a Csíkszeredai Sportklub, sem a Dunaújvárosi Acélbikák vasárnap este, végül a felek hosszabbításig mentek a pontokért, ahol Tambijevs egyéni akciója döntött. Érződött, hogy az átlagosnál nagyobb tétje van a találkozónak, annak ellenére, hogy még 18 mérkőzés hátravan az alapszakaszból.

Alsóházi rangadót rendeztek Csíkszeredában vasárnap este, ahol a házigazda Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadta a MOL Ligában. A rájátszás szempontjából fontos meccset, erősen kezdte a csíki csapat, de amilyen gyorsan elakarták dönteni a meccset, olyan gyorsan hagyott alább a tempó.

Egyik fél sem játszott jól, egymás hibáira vártak a felek és ebből akadt, nem is egy. A kapu előtt nagyrészt veszélytelen volt mindkét csapat, így nem is csoda, hogy 0–0-val végződött a harmad. A második húsz percben sem változott szinte semmi. Gyötörték egymás a felek, de a jég csak a 39. percben tört meg. Emberelőnyben Tambijevs adott el egy korongot, amivel Busbacher megindult és mattolta Peksát.

Az utolsó felvonásra egy többet korcsolyázó és próbálkozó csíki alakulat jött ki, amely folyamatosan igyekezett próbára tenni Duscheket. Igaz az utolsó passzok mindig pontatlanok voltak. Egészen az 53. percig. Ekkor Papp kékvonalas lövése kijött, amelyet Mironov kotort be. A folytatásban nem esett több gól, így jöhetett a hosszabbítás, amelyet végül Tambijevs egyéni akciója döntött el.

Hétfőn 19 órától a Debreceni HK-t fogadja a Sportklub.

Mestermérleg
Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Egy nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, ami után a fiúk ismételten bizonyították, hogy van karakterük. Mindenki nagyon küzdött az első perctől az utolsóig. Elkövettünk egy hibát a meccs folyamán, de képesek voltunk felállni és dolgoztunk tovább. Végig hittünk a győzelembe. Remélem, hogy holnap is tudjuk folytatni a sorozatot.”
Lee Gilbert, Dunaújvárosi Acélbikák: „Az egyik legnehezebb hely a ligában, ahol győzni lehet. Jó csapata van Csíkszeredának, illetve jó edzője is, s nem utolsó sorban itt a legjobb a hangulat a lelátón. Egy taktikai mérkőzés volt, amelyen ezúttal is jobb volt a hazai csapat. Ennek ellenére büszke vagyok a fiúkra.”

Kimaradt?