Brüsszel a FIFA-botrányról: "Szurkolók millióinak fogyott el a türelme"

Az Európai Bizottság figyelemmel kíséri az FIFA ügyében folyó vizsgálatokat, és sietnek leszögezni: a sportban nincs helye a korrupciónak.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) már elég időt és lehetőséget kapott a reformra, és most itt az ideje a változásnak - húzta alá Joseph Blatter FIFA-elnök újraválasztására reagálva az Európai Bizottság illetékes szóvivője. "A sportban nincs helye a korrupciónak" - szögezte le a brüsszeli testület szóvivője, Nathalie Vandystadt hozzátéve, hogy a szervezet szavahihetősége forog kockán.

"Szurkolók millióinak fogyott el a türelme, és ők jobbat érdemelnek" - hangsúlyozta Vandystadt, nyomatékosítva, hogy a testület figyelemmel kíséri az FIFA ügyében folyó vizsgálatokat. A szóvivő arra is kitért, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokság bojkottjára való felhívás nem szerepel a napirenden lévő lehetőségek között.

Blattert múlt pénteken választotta újra a szövetség kongresszusa. Azt megelőzően a héten a FIFA több magas rangú tisztviselőjét vették őrizetbe korrupció gyanújával, és a 2018-as oroszországi, valamint a 2022-es katari világbajnokság odaítélésének módját is vizsgálják a hatóságok. Utóbbi helyszínt a létesítmények építésén dolgozók munka- és életkörülményei miatt is számos bírálat érte emberi jogi szervezetek részéről.

Kapcsolódók

Kimaradt?