banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A FIFA volt alelnöke kifizette a 400 ezer dolláros óvadékot

Közel 400 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Jack Warner, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi alelnöke, akit korrupció gyanújával vettek őrizetbe hazájában, Trinidad és Tobagóban.

A 72 esztendős Warner mentőautóval hagyta el a börtönt. A vád szerint 10 millió dollárt kért a dél-afrikai kormánytól, hogy az ország elnyerje a 2010-es világbajnokság rendezési jogát. A Dél-afrikai Köztársaság öt éve rendezője volt a vb-nek.

Az ex-alelnök megismételte, hogy ártatlan és már négy éve kiszállt a labdarúgásból.

A FIFA elnökválasztó kongresszusát pénteken rendezik Zürichben. Az ötödik ciklusára készülő svájci Joseph Blattert többen - köztük Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke is - felszólították, hogy ne induljon újra a posztért. Egyetlen kihívója Ali bin al-Husszein jordán herceg.

Zürichben szerdán hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le. Az amerikai vádiratban kilenc magas rangú FIFA-illetékest és öt sportmarketing-vezetőt vádolnak korrupcióval, illetve azzal, hogy zsarolásra, csalásra és pénzmosásra épülő rendszert működtettek több mint két évtizeden keresztül. Ugyanaznap jelentette be a a svájci ügyészség, hogy büntetőeljárást indított a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokság odaítélése kapcsán.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?