Megszavazta a szenátus az RMDSZ paralimpikonokra vonatkozó tervezetét

Megszavazta a parlament felsőháza szerdán, május 12-én Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila parlamenti képviselő paralimpikonokra vonatkozó jogszabály-tervezetét. Az RMDSZ törvényhozói a 2000. évi 69-es számú testnevelés- és sport törvényt módosították, amelyben ezidáig nem szerepeltek a paralimpikonok. 

„Egy olyan problémát szeretnénk megoldani, amely nem méltó egy uniós tagországhoz. A fogyatékkal élő sportolók számára diszkriminatív az a tény, hogy az állam nekik nem biztosítja ugyanazokat a felkészülési lehetőségeket, illetve ugyanazokat a pénzügyi kereteket. Ezért volt fontos egy ilyen jellegű törvény-tervezet kidolgozása, amely törvényes úton szabályozza azt, hogy megfelelő sportbázisokat létesítsenek fogyatékkal élő sportolók számára is, illetve, azt is, hogy ugyanolyan pénzügyi juttatásokban részesüljenek, mint a többi sportolók” – tájékoztatott Tánczos Barna. 

A Hargita megyei szenátor üdvözölte a jogszabály-tervezet megszavazását, majd elmondta, a szenátus egy ellenszavazattal voksolta meg ezt, valamint reményét fejezte ki afelől, hogy a képviselőház döntőházként is elfogadja a kezdeményezést.

Kapcsolódók

Kimaradt?