Elrontották a brassóiak a csíki hokiünnepséget (GALÉRIA)

Ünnepségre készült a csíki közönség kedd este a Brassói Corona ellen, ám a vendégek ezt elrontották, 4-1-re verték a házigazdákat.

Telt ház, remek hangulat előtt rendezték meg kedd este a HSC Csíkszereda – Brassói Corona MOL Liga mérkőzést. A felek két nappal korábban a kupadöntőben csaptak össze Brassóba, ahol a házigazdák minimális, egygólos győzelmet arattak. A fináléban történt bírói tévedések miatt a HSC játékosai tiltakozásul fehér karszalaggal a kezükön léptek jégre. 

A Vákár Lajos Műjégpálya lelátóin pedig mindenki egy pillanatra várt: a hazai csapat gólt szerezzen, hogy a plüss állatok repüljenek, hiszen a Sportklub „Dobj egy macit” akciót szervezett. A plüssállatokat pedig a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központnak ajánlotta fel.

Ennek tükrében a csíki csapat keményen kezdte a mérkőzést. A brassóiak nem találták a ritmust és magukra húzták a hazaiak. A HSC viszont nem találta a gólhoz vezető utat, annak ellenére, hogy mezőnyfölényben játszottak és három alkalommal is emberelőnybe kerültek.

A második játékrészben megváltozott a játék képe. A vendégek fokozatosan kiegyenlítették a mérkőzést és egyre veszélyesebb akciókat vezettek. Előbb Saluga ment el a gól mellett a 24. percben, majd pár perc múlva Klouda avatta fel Ruczujt. A HSC nem torpant meg igyekezett gólt szerezni, amihez Bíró Ottó állt a legközelebb a 33. percben. Rögtön a helyzet után előnybe játszhatott a HSC, ám hiába. Öt az öt ellen pedig a vendégek szereztek gólt. Fodor ugrott ki egy az egyben Ruczujjal szemben, aki sikerült becsapnia.

A kétgólos hátrány tetemesnek bizonyult a játék képe alapján és ez végül be is bizonyosodott a harmadik harmadban. A HSC nagyon görcsös játékot mutatott ellenben a Brassóval. A vendégek okosan fűzték támadásaikat, néha hosszasan időztek el a hazaiak harmadában. Egy ilyen akció során pedig Zsók döntötte el a találkozó sorsát a 48. percben. A találkozó utolsó felében viszont jött a várva várt hazai gól. Szinte a semmiből Satek szépített. Repültek a macik és visszajött a remény.

Christer Dreberg időt is kért két és fél perccel a vége előtt emberelőnyben. Ruzcujt lehozta és megpróbálta a lehetetlent hat a négy ellen. Ez viszont nem jött össze, sőt a Brassóiak több alkalommal is megszerezhették volna negyedik góljukat, amelyre végül Fodor jelentkezett be pár másodperccel a vége előtt.

Eredmény

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 1–4 (0–0, 0–2, 1–2)

Gól: Satek (55.), illetve Klouda (27.), Fodor (37., 60.), Zsók (48.).

 

Kapcsolódók

Kimaradt?