HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék: közel volt a három pont

Hatalmasat küzdve egy pontot tudott itthon tartani a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Liga szombat esti játéknapján a listavezető Miskolci Jegesmedvék ellenében. A házigazda csíki csapattól sok esetben még a szerencse is elpártolt, hiszen három kapuvasat is lőttek.

Egy pontot tudott itthon tartani a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Miskolci Jegesmedvék ellenében a MOL Liga szombati játéknapján. Pedig a mérkőzés egyáltalán nem kezdődött jól a HSC számára. Alig hét percnyi játékidő után a vendégek Roczanov és Dudas góljaival elhúztak. Mezőnyben viszont egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen. A szépítéshez Bíró Gergő állt a legközelebb a harmad hajrájában, mikor a kapuvasat találta el kecsegtető helyzetben.

A második felvonás elején ritka volt az a pillanat, amikor a felek öt az öt ellen játszhattak. A játékvezetők rendre ültették ki a játékosokat. A 24. percben végül jött a szépítés. Négy a négy ellen Bors kapott pakkot és pontosan célzott, amelyet Bálizs nem tudott hárítani. A kiállítás sorozat tovább folytatódott végül a 30. percben öt az öt ellen egy Cohan-Becze akció végén utóbbi talált be Raitums ketrecébe. Az újabb gól megfogta a HSC-t és a vendégek ekkor eldönthették volna a találkozót, de hiba csúszott a gépezetbe. A csíkiak pedig fokozatosan lábra álltak és több veszélyes támadást vezettek, mindhárom sor kivette részét a kemény munkából. Az újabb hazai gól pedig a 39. percben jött. Heffernan ugrott ki egyedül és verte meg a védőket, illetve Bálizst.

Az utolsó harmadra újfent egy harcos csíki csapat jött ki. Előbb Bíró Gergő vétett ziccert, majd Salonen találta el a vasat. Pár perc múlva viszont már semmi nem állhatott a korong útjába. Emberelőnyben Spady eresztett el egy löketet a kékvonalról, amelybe Heffernan ért bele okosan kiegyenlítve az állást. A gól után aktívabbá vált a Miskolc, de a HSC jól védekezett és életveszélyes ellentámadásokat vezetett. A indulatok is néha elszabadultak a pályán, büntetlenül, ami nem nagyon tetszett a hazai publikumnak. Az eredmény viszont nem változott a harmad végére.

Jöhetett a hosszabbítás, amely során szintén a hazai csapat állt közelebb a győzelemhez ugyanis Hefferanan szólót hibázott, míg Spady kecsegtető szituációban a vasat lőtte el. A rávezetéseknél a vendégek voltak pontosabbak. A hazaiaktól Salonen és Heffernan is elhibázta, míg a túloldalon Dansereau és Becze is betalált.

Eredmény

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék 3–4 (0–2, 2–1, 1–0, 0–0, 0–1)

Gól: Bors (24.), Hefferenan (39., 46.), illetve Roczanov (4.), Dudas (7.), Becze (31.), Dansereau (65. - GWS).

Mestermérleg

Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Hasonlóan alakult ez a mérkőzés is, mint nagyon sok a szezonban. Nem centiméterekre, hanem milliméterekre voltunk a győzelemtől. Az első harmad után nagyon nehéz volt felállni kétgólos hátrányból. A másodiktól kezdve úgy érzem, hogy jól játszottunk és feljöttünk döntetlenre. Mindkét csapatnak lett volna lehetősége megnyerni a meccset. Hosszabbításban Shane szólózhatott, Spady vasat lőtt. Ott volt a lehetőség. A szétlövések meg lutrik. Ennek ellenére a mérkőzés után gratuláltam a fiúknak, hogy ilyen példaértékűen végigküzdötték a meccset és hogy jól játszottak. Holnap remélem újra egy jó mérkőzést tudunk játszani.”

Majoross Gergely, Miskolci Jegesmedvék: „Azt gondolom, hogy alakulhatott volna mindkét irányba ez a találkozó és lehetett volna bármilyen vége 60 perc után. Nyerhetett volna mindkét csapat. Az biztos, hogy egy izgalmas, érzelmekkel teli, igazi hokimeccs volt. Örvendek, hogy a végén mi jöttünk ki győztesen. Nem lepett meg, hogy a HSC vissza tudott jönni kétgólos hátrányból. Az a legracionálisabb megfogalmazása az idei MOL Ligának, hogy minden csapat jó. Ezek közül mi vagyunk az egyik legjobb, de szó sincs arról, hogy lenne olyan, aki ellen biztosra lehet menni. Dolgozni kell keményen. Most azt gondolom, hogy két pontot nyertünk és nem egyet veszítettünk.”

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?