MOL Liga: legyőzték a csíkiakat a felvidékiek (GALÉRIA)

Jobb játékának köszönhetően kétgólos győzelmet aratott a HC Érsekújvár csapata Csíkszeredában a HSC ellen, amely éppen hogy három sort a pályára tudott küldeni a címvédő ellen. Folytatás kedden a Brassói Corona ellen.

Két olyan csapat állt fel a pályára a jégkorong MOL Liga vasárnap esti összecsapásán Csíkszeredában, amelyek alig tudtak háromsornyi játékost kiállítani. Ez igaz volt a HSC Csíkszeredára és a HC Érsekújvárra is. Előbbi csapatot az mentette meg, hogy Bíró Ottó és Michal Satek vállalni tudta a játékot. Az érsekújváriak úgy érkeztek, hogy szombaton csúfos 7–1-es vereséget szenvedtek Brassóban és ezen szerettek volna korrigálni.

A felek nem kezdték túl aktívan az összecsapást. Mindkét csapat rettentően pontatlanul játszott, ez igaz volt szinte a teljes 60 percre. Ennek ellenére a 7. percben Salonen egy váratlan lövéssel becsapta Krajcovicot. A folytatásban a vendégek váltak aktívabbá, de eredménytelenül. A csapatok szerre gyakorolhatták az emberelőnyös, illetve az emberhátrányos helyzeteket.

A második játékrészt egy áthúzódó vendég emberelőnnyel kezdődött, amelyet ki is használtak. Frolik lövését még védeni tudta Ruczuj, de Hurtaj ismétlését már nem. A gól után valamelyest felpörgött a hazai csapat. Jöttek is a helyzetek. Salonen pedig újabb gólt szerzett, amelyet viszont a játékvezetők érvénytelenítettek. Ami késett nem múlott.

A 30. percben Bíró Gergő lökete jött le Krajovicról, amelyet Farkas szedett össze és lőtt gólt. Pár perc múlva pedig ott volt az esély, hogy kétgólosra növelje előnyét a hazai csapat, de kettős emberelőnyben veszélytelenek maradtak. Ellenben az érsekújváriakkal, akik a hajrában Hurtaj újabb előnyös találatával egyenlítettek. Az utolsó másodpercekben pedig a vezetést is megszerezhették volna, de Chrenko a vasat találta el.

Az utolsó felvonás egy hazai emberelőnyös helyzettel kezdődött, ami újfent kimaradt. Hurtájék pedig lassan-lassan kezdték átvenni a játék irányítását, amely gólokban is jelentkezett. A 46. percben előbb Caladi volt eredményes, emberelőnyben, majd az 52. percben Podstavek csapta be Ruczujt. A hátralevő időben ráültek az eredményre, okosan tartották a korongot és nem engedték közel kapujukhoz a hazai csapatot.

Eredmény

HSC Csíkszereda – HC Érsekújvár 4–2 (1–0, 1–2, 0–2)

Gól: Salonen (7.), Farkas (30.), illetve Hurtaj (21., 39.), Caladi (46.), Podstavek (53.).

 

Kimaradt?