A Brassó székelyei ismét megverték nevelőegyesületüket (GALÉRIA)

Pár nap leforgása alatt második alkalommal találkoztak a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona jégkorongcsapatai. Míg a múlt héten a román jégkorong-bajnokság keretében, addig kedd este már a MOL Ligában csaptak össze a felek. Változó sikerrel. A brassói csapat kétgólos hátrányból fordított és nyerte meg a mérkőzést.

Ellentétes előjelekkel várhatta a Brassói Corona és a HSC Csíkszereda a kedd esti jégkorong MOL Liga újabb fordulóját. A Cenk alattiak sima győzelmet arattak Érsekújvár ellen, míg a HSC kétgólos vereséget szenvedett.

A mérkőzést viszont a vendégek kezdték jobban. Előbb Bíró Ottó hibázott szólót, majd pár perc múlva ő szolgálta ki remekül Trancat, aki megszerezte a vezetést a vendégeknek. A csíki öröm nem tartott sokáig, hiszen Mihály Árpád hamar egalizált. A folytatásban egyenlő felek küzdelme zajlott a jégen, de több gól nem esett.

A második játékrész remekül indult a HSC számára. Előbb Salonen góljával visszavették a vezetést, majd a harmad közepén Spady emberelőnyben növelte tovább a különbséget. Ekkor viszont a játékvezetők érthetetlen kiállításokkal sújtották a vendégcsapatot. Sorozatban ültek ki a büntetőpadra és hogy jobb legyen Ruczuj is lesérült – első diagnózis szerint külső térdszalag nyúlása van. A brassóiak pedig éltek is a lehetőséggel. Percek alatt egyenlítettek Virág és Nagy Csaba találataival.

Az utolsó felvonás alatt ismételten az egyenlő erők küzdelmét hozta. A döntő gól az 58. percben született meg, amikor Saluga lökete utat talált Kozuch ketrecébe. A HSC többet érdemelt volna ezen a mérkőzésen is, de ez a szezon már ilyen.

Kimaradt?