MOL Liga: a HSC Csíkszereda akkor sem tud győzni, ha jól játszik

A szombati Debrecen elleni vereséget követően bizonyítani akart a HSC Csíkszereda együttese, ami részben sikerült is. Christer Dreberg ezúttal már Ruczujjal kezdett a kapuban, illetve hadrendbe állította a negyedik sort is, amely sokat dolgozott.

Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott. Az iramra nem lehetett panasz, igaz a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Sajnos a csíki csapatban Bíró Mátyás hamar kivált egy ütközést követően. Helyére a két hónapot kihagyó Bíró Gergő állhatott be, aki nagyon aktív volt egész mérkőzés alatt. A hálóőröknek a legtöbb dolguk az emberelőnyös szituációknál akadt. A harmad végén szintén előnyös helyzetben zörrent meg először a háló. A hazaiak örvendhettek. Négy másodperccel a vége előtt Spady eresztett el egy kékvonalas lövést, amelybe Bíró Ottó ért bele okosan becsapva Pleszkánt.

A második játékrész elején villámrajtot vett a csíki csapat. Pojkar lövése jött ki Pleszkánról, a pakk Bíró O. Elé került, aki közelről nem hibázott. Folyamatos volt a hazai csapat nyomása. Jöttek is a kiállítás, amely alatt két gólt is láthatott a közönség. Előbb egy újpesti kontra után Durak szerzett gólt, majd pár másodperc múlva Farkas állította vissza a kétgólos előnyt egy szép emberelőnyös játékot követően. Ekkor a játék egyre inkább kezdett eldurvulni. A vendégek sorozatban ültek ki a büntetőpadra. A 33. percben pedig Spady büntetett, kettős fórban. Pleszkánt le is cserélte Szilassy vezetőedző Ágostonra. Utóbbi jól állt be a mérkőzésbe és lehúzta a rolót. A 37. percben pedig mínusz kettőre jöttek fel a vendégek.

Az utolsó felvonásban az öltözőben maradt a csíki csapat. Ezt pedig kőkeményen büntették a vendégek. Hegyi, illetve Mihalik találataival egyenlítettek. Kezdődhetett minden elölről. Ekkor feleszmélt a hazai csapat és elővették utolsó tartalékaikat, de Ágoston eszén nem tudtak túljárni. Az Újpest pedig folyamatosan egyenlítette ki a játékot, sőt a mérkőzés vége előtt Mihalik ment el a hárompontos gól mellett.

A hosszabbítás már nem tartott sokáig. A 61. percben egy kékvonalas pakk dadogott a játékosok között, amelyet Ruczuj későre vett észre és nem tudott hárítani.

Az Újpest hatalmasat küzdött és a sírból hozta vissza a meccset. A csíki csapat sokkalta jobban játszott, mint szombaton, de a harmadik harmad eleji rövidzárlat sokba került.

Mestermérleg
Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „A harmadik harmad elejét nagyon elrontottuk. Négy perc alatt elveszítettük a kétgólos előnyünket. Tudtuk, hogy keményen beállnak a mérkőzésbe, mégis hibáztunk. Ezután is volt lehetőségünk, hogy gólt lőjünk, de nem jött össze és egy szerencsés találattal elvitték a két pontot. Míg tegnap két rossz harmadot játszottunk és úgy kaptunk ki, addig ma egy kiegyensúlyozott, taktikailag jól megtervezett mérkőzést játszottunk. Elrontottunk 5-6 percet és kicsúszott a kezünkből a három pont. A játékosok keményen és jól játszottak, de ez ma nem volt elég.”
Szilassy Zoltán, Újpesti TE: „Úgy gondolom, hogy az első harmadban is jól játszottunk öt az öt ellen, de egy fegyelmezetlenségből kaptunk egy gólt. Azt kértük, hogy a második hullámból érkezők jobban figyeljenek. A kipattanókat fizikálisabban kellett volna értékesíteni. A második játékrészben rengeteg kiállítást csináltunk. Nem tudom azt mondani, hogy a bírók rosszul csinálták volna a dolgukat, hiszen én is befújtam volna magunk ellen. Úgy látszik, hogy a hülye is a saját kárán tanul. Ezt meg is bosszulta az ellenfél. A tabella is csalóka, hiszen a HSC a végén van, de komoly lövő potenciál van hátul náluk és ezeket ki is használták. Megkértük a játékosokat, hogy maradni kell öten, hiszen egyenlő létszámban úgy érzem jobbak vagyunk. Ebben a meccsben benne volt a három pont is. A meccs képét tekintve nagy akaraterőről tanúskodtunk, s bizonyítottuk, hogy meg tudunk dögleni egy meccsért. Az-az egy hiányérzetem van, hogy buta kiállításokkal hoztuk őket előnybe. Ha ez nincs, akkor meg lehetett volna az újabb három pont is.”

Lényegesen jobban szerepel idén a Brassói Corona, amely vasárnap este leiskolázta az újonc Debrecent. Mihály Árpádék a tabella 4. helyén állnak.

Eredmények

  • HSC Csíkszereda – Újpesti TE 4–5 (1–0, 3–1, 0–2, 0–1) – hu.
  • Ferencváros-Miskolci Jegesmedvék 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
  • Dab.Docler-Érsekújvár 2-5 (2-2, 0-2, 0-1)
  • Brassói Corona-Debrecen 7-1 (2-0, 3-0, 2-1)

    A tabella:

  • 1. Dab.Docler                          20 13   2   1   4  69-57  44 pont
  • 2. Miskolci Jegesmedvék        20 10   4   2   4  81-40  40
  • 3. Érsekújvár                           20 10   4   2   4  86-64  40
  • 4. Corona                                19  8   2   6   3  59-54  34
  • 5. Debrecen                            20  7   1   3   9  71-69  26
  • 6. UTE                                    21  6   1   3  11  59-93  23
  • 7. FTC                                    21  6   2   -  13  54-72  22
  • 8. HSC Csíkszereda              19  1   3   2  13  47-77  11

Kimaradt?