Ezúttal nem ment Csíkszeredának a Dab ellen (GALÉRIA)

Jobb emberelőnyös játékának köszönhetően elvitte a három pontot Csíkszeredából a Dunaújvárosi Dab.Docler csapata a jégkorong MOL Liga vasárnap esti mérkőzésén. A HSC ismételten becsülettel küzdött, sokszor ez átment görcsös akarásba, főleg a második harmadban. Három sorral nehéz a Dunaújváros ellen.

Egy-egy alapember hiányzott mindkét csapatból a vasárnap esti HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler jégkorong MOL Liga találkozón. A hazaiaktól Shane Heffernan nem tudta vállalni a játékot miután a Miskolc elleni összecsapáson ellőtték a bokáját, míg a túloldalon Pavuk Attila volt kényszerpihenőn és nézte a lelátóról a csatát.

A mérkőzés elejét megint elaludta a csíki csapat, akárcsak Miskolc ellen. Ezúttal az Újvárosiak röpke másfél perc alatt szereztek gólt Szappanos révén. Igaz a gólnak sokáig nem örvendhettek. Egy perc múlva Bíró Gergő ugratta ki Farkast, aki mattolta Sevelát. Pörgött a mérkőzés, majd egy eladott korongból Azari lódult meg a 12. percben és csapta be Raitumsot. Alig egy perc múlva óriási lehetőséghez jutott a vendég együttes. Ugyanazon szituációban Salonent és Bíró Gergőt is kiküldték. A Dab viszont nem tudott élni a lehetőséggel. Sőt előbb Szappanos, majd Galaniszt ültették ki a játékvezetők. Amikor pedig a HSC kiegészült azonnal gólt szerzett Salló révén. A hátralevő percekben jó iram volt látható, de a gólok nem jöttek.

A második felvonás nagyon csúnya játékot hozott. Mindkét együttes csapkodóan játszott. Egyik fél sem tudott felépített támadásokat vezetni. Igaz a csapkodásán túl a vendégek még néha igyekeztek hokizni is, amelynek meg is lett az eredménye. Emberelőnyben Galanisz keresztpasszára jól érkezett Martine, aki mattolta a HSC kapusát. A harmad végére maradtak még izgalmak, hiszen Bíró Tamás ülhetett ki.

A büntetés áthúzódott a harmadik harmadra, de ezzel a lehetőséggel nem tudott élni a vendég együttes. Egyenlő létszám mellett kezdett újfent felpörögni a HSC. Kezdtek egyre jobban menni a passzok és jöttek a helyzetek is, de hiába minden, vagy Sevela védett, vagy a lövések nem voltak pontosak, vagy épp egy újvárosi lábon akadt el a korong. A túloldalon is akadtak helyzetek, ahol Galanisz, Azari és Szappanos volt elemében. A hajrához érve pedig megpecsételődött a csíki csapat sorsa miután Papp került a büntetőpadra. Ezt a lehetőséget pedig Martine használta ki és lezárta a mérkőzést fél perccel a vége előtt.

Eredmény: HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler 2–4 (2–2, 0–1, 0–1)

Gólszerzők: Farkas (3.), Salló (15.), illetve Szappanos (2.), Azari (12.), Martine (31., 60.).

Mestermérleg: Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Keményebben kellett volna játszani. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél azonnal kihasznált. Sok volt az eladott korongunk, továbbá sokat vártunk a passzokkal. Sokkal gyorsabban kellett volna megjáratni azokat, hogy helyzetbe kerüljünk. Megint közel voltunk. Mind a négy Dab elleni meccs hasonló kemény volt.”

Donald MacLean, Dunaújvárosi Dab.Docler: „Nagyon küzdős mérkőzés volt. Minden alkalommal ilyen mérkőzéseket játszunk a HSC ellen. Hatvan percen át kellett koncentrálni. A tegnapi győztes mérkőzés adott egy löketet a csapatnak mára. A mérkőzést a két előnyös találatunk döntötte el.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?