Jégkorong: Brassóban dől el, hogy ki lesz a bajnok

Egyenlített a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a román bajnoki döntő hatodik mérkőzésén. Csütörtökön eldől a párharc – számolt be közleményben a székelyföldi klub.

Úgy érkezett szerda este a Brassói Corona jégkorongcsapata Csíkszeredába, a HSC vendégségébe, hogy bajnok lehet, ha behúzza a román bajnoki döntő hatodik összecsapását. Ennek érdekében a hosszú ideig sérüli Hietamakit is bevetették a vendégek.

Ez viszont nem zavarta meg a HSC Csíkszereda együttesét, amely szívét-lelkét kitette a mérkőzésen. Az első gólra sokat nem kellett várni. Hietamaki gyors kiállítását hamar kihasználta a HSC: Moldován lecsorgó korongját Becze pofozta be Polc ketrecébe. A csíki csapatnak ideje sem volt felpörögni. Sorozatban jöttek a kiállítások. A hősies védekezés időszaka következett, amikor úgy a hátsó alakzat, mint Kozuch a kapuban remekül teljesített. Egyenlő létszám mellett viszont úgy tűnt, hogy a csíki csapatnak jobban megy támadás felépítés, ám a további gólok nem jöttek.

A második húsz percre egy támadószellemű brassói csapat korcsolyázott ki a jégre. Kari Rauhanen tanítványai igyekeztek diktálni a tempót. A csíki csapat viszont magabiztosan állt a lábán és gyors ellentámadásokat vezetett. Ilyen esetekben több alkalommal is zavart tudtak okozni a vendég védelemben. Előbb Curilla lőtte szét a kapuvasat a 26. percben, emberhátrányban, majd Novak a 32. percben rontott óriási ziccert. Novak kihagyott helyzete azonnal megbosszulhatta volna magát, hiszen az ellentámadásból egyenlített a Brassó. A találatot viszont az osztrák játékvezetők érvénytelenítették kisles miatt. Az utolsó percek egyértelműen Kozuchról szóltak. A HSC veterán kapusa parádés formában védett. Nem tudtak túljárni az eszén.

Az utolsó felvonás eleje valamivel lassúbb játékot hozott, ám ez a játékrész is a kiállításokról és a védekezésről szólt. A csíki csapat a több mint négy percig volt kénytelen sima és kettős emberhátrányban játszania Becze, Novak, majd Szőcs kiállításai nyomán. A védelem és Kozuch ez idő alatt is remekelt. Egyenlő létszám mellett a HSC továbbra is az ellentámadásokra helyezkedett be, de ahogy közeledett a találkozó vége egyenlítődött ki a játék. Az 58. perchez érkezve Molnár Zsolt kapott 2+2 perces kiállítást.

Felszusszantak a hazai drukkerek. Kari Rauhanen ennek ellenére megpróbálta a lehetetlent és lehozta Polcot. Ezt kihasználva Moldován növelte a hazai csapat előnyét. Ekkor viszont még nem ért véget a találkozó. A vendégek a továbbiakban is kockáztattak. 66 másodperccel a mérkőzés vége előtt pedig Fodor be is talált Kozuch ketrecébe. Az izgalmak egyre növekedtek, ám mint utóbb kiderült fölöslegesen, hiszen a csíki csapat védelem többet nem „aludt” el és az utolsó másodpercekben Szőcs passzolt az üres kapuba bebiztosítva a HSC győzelmét.

Eredmény, döntő, 6. mérkőzés

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Gól: Becze (2.), Moldován (59.), Szőcs (60.), illetve Fodor (59.).

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 3–3 (1–3, 2–1, 5–2, 2–3, 3–4, 3–1).

A döntő hetedik, minden eldöntő, összecsapását csütörtök este 19 órától rendezik Brassóban. A mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport 3.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?