Elvették ellenfelük pályaelőnyét a székely csapatok

Alig több mint 24 óra leforgása alatt második alkalommal csapott össze a Brassói Corona és a HSC Csíkszereda a román jégkorong-bajnokság fináléjában kedd este. Az első mérkőzést még a brassói alakulat húzta be, megérdemelten, ám másodjára a HSC kerekedett felül.

A bajnoki döntő második mérkőzésének első perceiben látszott, hogy ez a HSC Csíkszereda nem a hétfői csapat. Ez egy harapós, küzdős, hajtós gárda volt már. Az első harmad elején magához ragadta a kezdeményezést a csíki csapat. Több remek helyzetet sikerült kialakítani Polc kapuja előtt, de az áttörés még nem jött össze. A harmad közepére kiegyenlítődni látszott a mérkőzés, de továbbra is a HSC irányított. Ennek tükrében nem jött váratlanul a 19. perc és a vele járó vezető csíki találat. Becze mattolta Polcot.

A második húsz perc egy gyors hazai góllal indult. Gliga használta ki a csíki csapat szunyókálását. A gól után felébredt a hazai csapat és a nyomás egyre nőtt. Ennek végét egy adok-kapok zárta le. Hruby akaszkodott össze Virággal. A folytatásban bár előnybe került a hazai csapat nem tudott veszélyes lenni, és ahogy pörögtek a percek úgy egyenlítődött ki a játék, újfent. Helyzetek itt is, ott is. A kapusok a helyükön voltak, valósággal parádéztak. És amikor már vége lett a második felvonásnak jött egy újabb ökölpárbaj: Molnár Zsolt akaszkodott össze Marek Curillával. A harc nem tartott soká, a HSC játékosa leteperte a tavaly még kék-fehérben játszót.

A két kitűnő játékos hiánya nem érződött meg a harmadik játékrészre. A csapatok felváltva szorították be ellenfelüket saját harmadukba. A harmad eleje a vendégeknek, míg a közepe a hazaiaknak kedvezett. Az utolsó tíz percre megint egyik kaputól a másikig cikáztak a támadások. A HSC ezúttal nem engedte könnyedén feljönni a brassói csapatot és rendre korongot loptak a semleges harmadba, amiből veszélyes támadások indultak. A 15. percben pedig jött is a gól. Szőcs parádés passzát Becze közelről vágta be Polc kapujába. Az utolsó öt percre a csíki csapat fegyelmezett játékot mutatott és bár a hazaiak trénere Kari Rauhanen kapuslehozatallal is próbálkozott az egyenlítő találat nem jött össze.

A csíki csapat ezzel kiegyenlítette a bajnoki döntő párharcának állását. Megérdemelten, hiszen a jó védekezés mellé ezúttal jó támadások is párosultak és nem utolsó sorban jó kapusteljesítmény. Folytatás csütörtök este 19.30-tól Csíkszeredában.

Mestermérleg. Kari Rauhanen, Brassói Corona: „Az ellenfél ezúttal jóval határozottabban kezdett, mint hétfői napon. Kijött nekik a lépés, ahogy nekünk az első mérkőzésen. Igazi harc volt a jégen, jobb erőben volt az ellenfél. Mi nem ezt az erőhokit játsszuk, de partiban voltunk ezen tekintetben a HSC-vel, mint ahogy partiban leszünk a következő meccseken is. Most a két csíkszeredai mérkőzésre kell koncentráljunk, ahol jó teljesítményt nyújtottunk a MOL Ligában”. Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Nagyon örvendünk, hogy összejött a 2–1-es győzelem. Sokkal jobb játékot mutattunk, mint az első meccsen, jobban kezdtünk, szerencsénk is volt. A jövőre nézve fontos győzelmet arattunk”.

A kisdöntőben is a székely csapatnak állt a zászló, a hétfői vereség után a Progymnek is sikerült győznie a Bukaresti Steaua ellen. A gyergyószentmiklósiak ezzel a HSC-hez hasonlóan elvették ellenfelük pályaelőnyét és a következő két hazai mérkőzésen eldönthetik a bronzérem sorsát.

Eredmények

  • Brassói Corona – HSC Csíkszereda 1–2, a négy nyert mérkőzésig tartó finálé állása: 1–1
  • Steaua Bukarest – Gyergyószentmiklósi Progym 2-4, a három nyert márkőzésig tartó kisdöntő állása: 1-1

Az első helyért zajló mérkőzések programja:

  • 1. mérkőzés: Brassói Corona–HSC Csíkszereda 3-1
  • 2. mérkőzés: Brassói Corona–HSC Csíkszereda 1-2
  • 3. mérkőzés: csütörtök (április 3.): HSC Csíkszereda–Brassói Corona (19.30, Digisport 3)
  • 4. mérkőzés: péntek (április 4.): HSC Csíkszereda–Brassói Corona (17.30)
  • 5. mérkőzés: hétfő (április 7): Brassói Corona–HSC Csíkszereda (19).

Amennyiben szükség lesz további mérkőzésekre:

  • 6. mérkőzés: szerda (április 9): HSC Csíkszereda–Brassói Corona (19.30).
  • 7.mérkőzés: csütörtök (április 10): Brassói Corona – HSC Csíkszereda (nincs kezdési időpont kijelölve).

A harmadik helyért zajló mérkőzések programja:

  • 1. mérkőzés: Bukaresti Steaua–Gyergyószentmiklósi Progym 6-3
  • 2. mérkőzés: Bukaresti Steaua–Gyergyószentmiklósi Progym 2-4
  • 3. mérkőzés: csütörtök (április 3.): Gyergyószentmiklósi Progym–Bukaresti Steaua (19).
  • 4. mérkőzés: péntek (április 4.): Gyergyószentmiklósi Progym–Bukaresti Steaua (19).

Amennyiben szükség lesz további mérkőzésekre:

  • 5. mérkőzés: vasárnap (április 6.): Bukaresti Steaua–Gyergyószentmiklósi Progym (nincs kezdési időpont kijelölve).

Kapcsolódók

Kimaradt?