Hétfőn folytatódik a Brassói Corona–HSC döntő

Az országos jégkorong bajnokság döntőjének ötödik mérkőzését rendezik meg hétfő este a brassói műjégpályán, ahol a helyi Corona és a HSC Csíkszereda csap össze. Mivel mindkét csapat megnyert és elveszített egy-egy mérkőzést hazai jegen, n;gy megnyert mérkőzésig tartó sorozat állása jelenleg 2-2.

Előnyből várhatta a bajnoki döntő negyedik összecsapását a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, ám a Brassói Corona megtalálta a csíki csapat játékának ellenszerét.

Jól indult a román bajnoki döntő negyedik összecsapása a HSC Csíkszereda számára a Brassói Corona ellen, ám az első percben Novak ajtó ablak helyzetben hibázott. Alig pár percre rá a hazai kapu előtt Antal Zsombor volt eredményes. A folytatásban tördelté vált a játék. Ez nem kedvezett a hazai csapatnak. Bár megvolt az esély az egyenlítésre. Burucsnov 2+2 perces kiállításával nem tudott élni a hazai csapat.

A HSC elhatárolódik a  bírókat megverő szurkolóktól. Igaznak bizonyultak azok a hírek miszerint a péntek esti HSC Csíkszereda – Brassói Corona román bajnoki jégkorongmérkőzés után – egy, másfél órával – szurkolóink egy csoportja, észrevétlenül behatolva a jégpálya területére megfenyegették, majd tettlegesen is bántalmazták a magyarországi játékvezetőket - írja a csíkszeredai klub szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. Az ügy kivizsgálás alatt van. A Sportklub vezetősége várja a hivatalos jegyzőkönyvet, továbbá szorosan együttműködik a mérkőzést biztosítani hívatott őrző védő szolgálattal, illetve a csendőrséggel. Mindazon által a Csíkszeredai Sportklub vezetősége határozottan elzárkózik minden olyan megnyilvánulástól, amely nem összeegyeztethető a sport szellemiségével.  

A második harmadot jó erőben kezdte a hazai csapat. Mindent egy lapra feltéve támadott. Sorozatban jöttek is a helyzetek. A kapu előtt viszont pontatlanok voltak a hazai csatárok. A 34. perc viszont meghozta az áttörést. Egy vendégkapu előtti kavarodást követően Góga lőtte ki a felső sarkot, visszahozva a hazai reményeket.

A harmadik játékrész újfent hazai rohamokkal kezdődött. Mastalariu kiállítása után pedig megvolt az esély a gólszerzésre. Ez viszont nem jött össze. A brassóiak remek ellentámadását követően Dornic mattolta, hátrányból, Kozuchot. A HSC felszívta magát. Sorozatban jöttek a jobbnál jobb akciók. Az áttörést végül a 56. perc hozta meg, amikor egy vendég kapu előtti kavarodás után Mihály talált be Polc ketrecébe. A folytatásban mindkét gárda keményen küzdött, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első perceiben viszont hátrányba került a hazai csapat. Nagy István késleltetett kiállítása után a vendégek azonnal felálltak és Dornic kékvonalas védhetetlen lövésével meg is szerezték a győzelmet.

Mestermérleg. Chris Dreberg, HSC Csíkszereda: „Nagyon kemény mérkőzés volt. Nem őriztük meg az esélyünket. Nehéz győzni a brassói csapat ellen. Öt a négy ellen a végén hibáztunk, nem tudtuk kivágni a korongot a kék vonalról. Innentől kezdve nem hét mérkőzés van, hanem csak három. Összpontosítanunk a következő meccsekre.” Kari Rauhanen, Brassói Corona: „Innentől kezdve egy új döntő következik. Szerencsénk volt a hosszabbításban. Minden esetre nagyon kemény találkozó volt. Örvendek, hogy sikerült győzni.”

Az első helyért zajló mérkőzések programja:

  • 1. mérkőzés: Brassói Corona–HSC Csíkszereda 3-1
  • 2. mérkőzés: Brassói Corona–HSC Csíkszereda 1-2
  • 3. mérkőzés:HSC Csíkszereda–Brassói Corona 5-2
  • 4. mérkőzés: HSC Csíkszereda–Brassói Corona 2-3
  • 5. mérkőzés: hétfő (április 7): Brassói Corona–HSC Csíkszereda (19).
  • 6. mérkőzés: szerda (április 9): HSC Csíkszereda–Brassói Corona (19.30).

Amennyiben szükség lesz további mérkőzésekre:

  • 7.mérkőzés: csütörtök (április 10): Brassói Corona – HSC Csíkszereda (nincs kezdési időpont kijelölve).

Kimaradt?