Újra megszólalt Michael Schumacher menedzsere

Az Ausztrál Nagydíj előtt a német RTL televízió interjút sugárzott Michael Schumacher menedzserével, Sabine Kehmmel. Az egykori újságírónő új hírrel ugyan nem szolgált a többszörös világbajnok F1-pilóta állapotáról, ám a baleset körülményeiről, az emberek támogatásáról és a család erejéről részletesebben is beszélt.

Két és fél hónap telt el Michael Schumacher súlyos síbalesete óta. A menedzsment legutóbbi tájékoztatása szerint a hétszeres világbajnok továbbra is az ébresztés fázisában van, családja pedig az „apró biztató jelekre” támaszkodva továbbra is hisz a felépülésében.

Sabine Kehm az RTL-nek a grenoble-i kórház előtt adott interjújában ismét elmondta, pontosan tisztában vannak azzal, hogy az ébresztés folyamata hosszú ideig tart majd. „Újdonsággal sajnos egyáltalán nem tudok szolgálni. Michael továbbra is az ébresztés fázisában van. Egyelőre még nem ébredt fel, de erre várunk. Megtanultuk és el is fogadtuk, hogy ez sokáig tarthat, és valóban sokáig is tart. De mindez számunkra teljesen rendben van. Ez egy olyan tény, amit mindenkinek el kell fogadnia. Óránként és naponta nem tudunk újdonsággal szolgálni” – fogalmazott.

A „biztató jelek”

Kehmet ezt követően legutóbbi közleményéről kérdezte a riporter, mely „biztató jelekről” adott hírt. „Ezen a téren megértésüket kérem, hogy nem bocsátkozom részletekbe arról, milyen jelekről van szó, mivel ezek abszolút mértékben a család privátszférájába tartoznak, márpedig a család és Michael magánszféráját is igyekszünk védelmezni” – felelt diplomatikusan.

Majd az állandó találgatásokra, és konkrétan arra a hírre is reagált, miszerint Schumi már önállóan lélegzik. „A híresztelések sosem többek annál, amit a szó takar: ezek csak híresztelések. Az elmúlt 11 hét alatt hallottak többsége nagyon nagyot tévedett, de alapvetően semmiféle híresztelésbe és spekulációba nem szeretnék belemenni. Már kezdettől fogva mondom, hogy kizárólag azok az információk tekinthetők hitelesnek, melyek tőlünk, vagy a kórházból érkeznek.”

A családtagokról is beszélt, akik nap mint nap ott vannak Schumacher mellett, és akik a baleset óta folyamatosan kapják a jókívánságokat a világ minden tájáról. „Az együttérzés rendkívül sokat segít. Egyszerűen jólesik érezni, hogy ilyen sok ember, ilyen sok jókívánságot és pozitív energiát küld a családnak. De ez persze mindettől függetlenül rendkívül nehéz helyzet. Viszont azt kell mondjam, hogy ők elképesztően erősek, minden nap itt vannak vele, bátran helytállnak, és próbálnak ezen az egészen Michaellel együtt túljutni. Nagyrabecsülésem és mély tiszteletem nekik ezért” – zárta gondolatait a menedzser.

Schumi Ausztráliában is „jelen volt”

Michael Schumacherre egyébként a Forma–1 mezőnye az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon is gondolt. A német két barátja, Felipe Massa és Sebastian Vettel például egyaránt a sisakjára festette jellegzetes monogramját, míg a Mercedes a futamot követően neki ajánlotta Nico Rosberg futamgyőzelmét is. A Ferrari honlapján pedig mindeközben az egykori csapatfőnök, a Benettonnal Schumi oldalán két bajnoki címet is ünneplő Flavio Briatore üzent a németnek.

„Michael, még mindig emlékszem arra a hosszú éjszakázásra a Villa d’Estében, ahol a te csapatváltásodról tárgyaltunk Eddie-vel (Jordan) és Bernie-vel (Ecclestone). Rendkívül sok minden történt már azóta, nemde? Mindig csak mentél előre, évről évre egyre több bajnokságot nyertél. Most újra szeretnélek megölelni, amilyen hamar csak lehetséges, miként akkor tettem, amikor megnyertél egy versenyt” – írta az olasz.

Kapcsolódók

Kimaradt?