Csak jót akart mondani Schumacherről, de kínos helyzetbe került Hamilton

Lewis Hamilton reményét akarta kifejezni riválisa felépülésével kapcsolatban, ám szavait a rajongók félreértették. Az ausztrál nagydíj előtt nyilatkozó Forma-1-es versenyző mindenesetre az egész szezon alatt Schumacherre fog gondolni.

„Az az érzésem, hogy megvan az oka annak, hogy ez mind így történt" - ezt nyilatkozta Lewis Hamilton a Forma-1 Ausztrál Nagydíj előtt Michael Schumacher balesetével kapcsolatban. A brit versenyző nyilatkozatán többen megsértődtek, pedig csak reményét akarta kifejezni riválisa felépülésével kapcsolatban.

A Mercedes 29 éves autóversenyzőjének mondatát keményen kritizálták a Forma-1 rajongók az interneten, pedig Hamilton még azt is hozzátette: „azt gondolom, ez az eset sokkal jobban megvilágítja Schumacher személyiségének mélységét és karakterét, mint bármi, amit eddig megélt".

Schumacher egy sportlegenda, egy „nagyon motivált személy, aki nagyon sokat ért már el az életben - mondta még Hamilton, hozzátéve: ahogyan az egész Forma-1-es csapat, úgy ő is az egész szezon alatt Schumacherre fog gondolni.

A december 29-én síbalaesetet szenvedett és több hónapja mesterséges kómában tartott Michael Schumacherről legutóbb a héten írt a La Gazzetta dello Sport nevű olasz sportlap, mely szerint a hétszeres világbajnok már csak 55 kiló, húsz kilót fogyott betegágyán.

Sabine Kehm, a német versenyző menedzsere szerdai közleményében arról számolt be: vannak apró jelek, amelyek reménykeltőek, és bizakodásra adnak okot, hogy sikerül felébreszteni a mesterséges kómából.

Pár napja a londoni The Telegraph ugyanakkor arról cikkezett, hogy „reménytelen az állapota", és csak a csoda segíthet a 45 éves Schumacheren.

Az expilótát a franciaországi Méribelben történt decemberi balesete után súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba. Kétszer megműtötték, azóta mesterséges kómában tartják, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?