Michael Schumacher is „ott lesz” a Forma-1-es idénynyitón

A címvédő, négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, a Red Bull német pilótájának a sisakján is látható a hétszeres vb-győztes, mesterséges kómában fekvő Michael Schumacher monogramja a hétvégi Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A december 29-én síbalesetet szenvedett, 45 éves ex-versenyző nevének kezdőbetűi közvetlenül Vettel fejvédőjének sisakrostélya alatt kaptak helyet. A 26 éves címvédő régóta jó barátja Schumachernek, akit példaképének is tekint.

Vettelen kívül a brazil Felipe Massa, Schumacher korábbi ferraris csapattársa is olyan sisakban áll rajthoz az idénynyitón, amelynek tetején az "MS" monogram látható. "Michael mindig velem van. Legyél nagyon erős, testvérem!" - írta a fejvédőről készült fotó alá Massa a twitter-oldalán.

Schumachert - aki 2012 végén vonult vissza véglegesen a Forma-1-től - a franciaországi Méribelben történt baleset után súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, kétszer megoperálták, azóta mesterséges kómában tartják, s január végén kezdték el a fokozatos felébresztését. Menedzsere, Sabine Kehm szerdán közölte, vannak apró jelek, amelyek reménykeltőek, és bizakodásra adnak okot.

Kimaradt?