„A Schumi, akit ismertünk, már elment”

A szakértők egyetértenek abban, hogy az a Michael Schumacher, akit a rajongók ismertek, már távozott.

A brit Telegraph korábbi beszámolója szerint az orvosi stáb közölte Schumacher családjával, hogy tíz hét után valóságos csodára van szükség a hétszeres világbajnok felébredéséhez. Most a Svájcban található bázeli rehabilitációs központ vezető főorvosa is megszólalt. „Az esély arra, hogy Michael felépül sérüléséből egyre kisebb” – jelentette ki.

„A híres, mindig mosolygós és gyors Michael Schumacher többé már nincs, valószínűleg senki nem látja többé” – fogalmazott a kóma-specialista Mark Mader. „Minél tovább van valaki kómában, az agya egyre kevésbé tud regenerálódni. Ha Schumacher felébred, nagyon valószínű, hogy súlyos, maradandó agykárosodásai maradnak. Azt azonban, hogy jelenleg mi is a helyzet a bajnokkal, senki sem tudhatja pontosan. Még a saját orvosi csapata sem. A prognózis része a spekuláció ilyenkor” – magyarázta.

A korábbi pilóta, akinek versenysúlya 75 kilogramm volt és ennyit nyomott akkor is, mikor a síbalesete bekövetkezett, sajtóhírek szerint már 20 kilót veszített kórházi kezelése folyamán.

Kapcsolódók

Kimaradt?