Fogynak Schumacher túlélési esélyei

Az orvosok állítják, az, hogy nem sikerült két hónap alatt felébreszteni a hétszeres világbajnokot, drasztikusan rontja az esélyeit a felépülésre. Legutóbb a Forma-1 korábbi orvosa, Gary Hartstein is azt nyilatkozta, hogy az altatás után hat héttel a páciens esélye arra, hogy felébred, mindössze húsz százalék, az idő múlásával ez a szám pedig tovább csökken.

Schumacher most már 62 napja fekszik kómában a grenoble-i kórházban. A felébresztését már hetekkel ezelőtt megkezdték, de a szervezete egyelőre nem reagál a gyógyszermegvonásra, így többen is rosszat sejtenek.

Az Oxfordi Egyetem idegsebész professzora is azt állítja, nem jó jel az, hogy egyelőre változatlan Schumacher állapota. „A tény, hogy még nem ébredt fel, arra utal, hogy a fejsérülései nagyon súlyosak, így valószínűtlen a teljes felépülés" - nyilatkozta a Telegraphnak Dr. Tipu Aziz. Hozzátette, ha nincs semmilyen visszajelzés, vagy reakció Schumacher részéről, aggasztóvá válik a helyzet, bár minden bizonnyal az őt kezelő orvosi stáb naponta keresi az agyi aktivitást képalkotó vizsgálatokkal.

Dr. Anthony Strong, a londoni King's College idegsebésze más állásponton van. Szerinte 9-12 hónap között még 90 százalék a felépülés esélye, utána viszont rohamosan romlik az arány, és más szakértők is azt vallják, korai még pontos diagnózist felállítani.

Kapcsolódók

Kimaradt?