Női kézi-vb: Görbiczék Brazíliával negyeddöntőznek

Bejutott a legjobb nyolc közé a magyar női kézilabda-válogatott a Szerbiában zajló világbajnokságon, miután magabiztosan, 28-21-re legyőzte Spanyolországot. Görbiczék következő ellenfele a hollandokat legyőző Brazília lesz.

A németek és a románok elleni verséget követően léptek pályára Görbiczék, akik Kovacsics Anikóval kiegészülve folytatták az egyenes kieséses szakaszban.

A mérkőzés első tíz percében döntetlen körüli eredménynél mozogtak a csapatok, de 7-7-nél Vérten találataival meg tudott lépni a magyar válogatott, és egyre magabiztosabban mozgott a pályán. Kapuscserét követően Herr Orsolya védéseinek köszönhetően három-négy gólon tartották az ellenfelet, így 17-12-nél vonultak az öltözőbe a válogatottak. Emberhátrányban, de lendületesen folytatta a második félidőben a magyar válogatott: Zácsik Szandra rögtön be is talált, majd Szucsánszki folytatódott a góllövést. A spanyolok összeszedték magukat, sorozatban négy találatot szereztek, ezalatt a magyarok tíz percen keresztül képtelenek voltak bevenni Navarro kapuját. Végül Tomori törte meg a hosszú gólcsendet, de ekkor már kétgólosra csökkent a különbség a csapatok között, amit a Hajdu-csapat vissza tudta hozni előnyét. Szétesni látszottak a spanyolok, egyre több hibával játszottak, a magyar csapat jól védekezett, támadásban pedig Szamoránsky beállóban, Zácsik átlövőben csillogott, Görbicz pedig büntetőt értékesített.

Az utolsó percekre összeroppantak a spanyolok, a magyar szurkolók hangja is visszajött és hatgólosra duzzadt Görbiczék előnye a hajrára: örömjátékot hozott az utolsó két perc, Zácsik szerzett gólt, majd Görbicz hétméterese állította be a 28-21-es végeredményt.

A győzelemmel Magyarország is bejutott a legjobb nyolc közé és a Brazíliával találkozik a szerdai negyeddöntőben.

Ereddmények

  • Magyarország-Spanyolország 28-21
  • Brazília-Hollandia 29-23

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?