Női kézi-vb: betliztek a románok, gáláztak a magyarok

Elszenvedte első vereségét a román válogatott a szerbiai női kézilabda-világbajnokságon. Gheorghe Tadici csapata 26-23-ra kapott ki Németországtól.

A D-csoport első két helyezettje lépett pályára a szerda esti rangadón, amelyen a német csapat alaposan állva hagyta ellenfelét az első percekben, 4-1-es állásnál Gheorge Tadici szövetségi kapitány kénytelen volt időt kérni. A félidő további részében sem remekelt a román védelem, a németek átlövésekből és lerohanásokból egyaránt eredményesek voltak, a pontatlan támadásokat pedig könnyedén kivédték. Húsz perc után magukra találtak Bradeanuék, ledolgozták ötgólos hátrányukat és a félidő utolsó percében már az egyenlítésért támadhattak – sikertelenül.

13-12-t mutatott az eredményjelző a szünetben, azonban a Tadici-csapatnak nem sikerült átmenteni feljavuló formáját a második játékrészre is, így az egygólos hátrányból néhány perc leforgása alatt négy lett. A német csapat folytatta kiegyensúlyozott játékát, egyre jobban érvényesítette erőfölényét: az utolsó negyedóra kezdetén már 21-15 volt az állás és  egyre távolabbra került a veretlenség megőrzése. A hajrára azonban ismét összeszedték magukat Neaguék, néhány sikeres megmozdulással csökkentették hátrányukat, izgalmassá téve a végjátékot. A német csapat emberhátrányban is megőrizte előnyét, így 26-23 megnyerte a mérkőzést, a D csoport élére ugorva ezzel.

Magyarország - Ausztrália 39-15

A Tunézia elleni izzasztó győzelmet követően a papírforma szerinti nagyarányú győzelmet aratott a magyar válogatott. A 39-15-ös végeredmény a csoportelsőséget jelent a Hajdu János irányította csapatnak.

Nehezen indult a mérkőzés Görbiczék számára, de 4-4 után állva hagyták ellenfelüket. A szünetben még „csak” nyolc gól volt a magyarok előnye, ám az egyre fáradó ausztrálok egyre jobban lemaradtak, így alakult ki végül a 24 (!) gólos győzelem.

A D csoport másik mérkőzésén Csehország megszerezte első győzelmét a világbajnokságon, 28-24-re legyőzve a tunéziaiakat.

A D-csoport eredményei:

  • Németország – Románia 26-23
  • Csehország – Tunézia 28-24
  • Magyarország - Ausztrália 39-15

A D-csoport számára csütörtökön folytatódnak a küzdelmek, a Magyarország-Románia mérkőzést is ekkor rendezik (20.15-kor).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?