Női kézi-vb: megszenvedtek a magyar lányok Tunézia ellen

A vártnál nehezebben, de megszerezte a második győzelmét a magyar válogatott a Szerbiában zajló női kézilabda-világbajnokságon. Mérkőzés vége előtt két perccel még döntetlen volt az állás, ám Magyarország Tomori Zsuzsanna góljaival végül 24-26-ra diadalmaskodott Tunézia felett.

A torna során másodszor léphettek pályára az újvidéki csarnokban a válogatottak, ahol nagyon foghíjasak voltak a lelátók, ám a helyszínen levő magyar szurkolók hallatták a hangjukat a mérkőzés során.

A csehek ellen tizenkét góllal diadalmaskodó magyar csapat bizakodva léphetett pályára Tunézia ellen is, hiszen az afrikai csapat sem tartozik a világ élvonalához.

A várt fölény azonban elmaradt: a mérkőzés elején a tunéziai lövők Daudival az élen rendre megtalálták a rést a magyar védekezésben, és a beállós Elgaoui is többször eredményes volt.

Az állás továbbra döntetlen körül alakult, a magyar csapat képtelen vol két-három gólnál nagyobb előnyt kiépíteni. Elsősorban Kovacsicz Mónika jobbszélső és Görbicz Anita találataival tartották az eredményt Hajdu János lányai. A védekezés feljavítása érdekében több cserét is végrehajtott a szövetségi kapitány (például a kapuban Herr Orsolya váltotta Kiss Évát). A félidő utolsó perceiben ráadásul kettős emberhátrányba került a csapat (Szekeres Klára és Kovacsicz Anikót ültették padra a koreai játékvezetők), de Szucsánszkit ez nem akadályozta a gólszerzésben. A szünetre 15-15-ös döntetlennel vonultak a csapatok.

A második félidő a tunéziaiak hetesével indult, Tumi értékesítette is a büntetőt. Nem maradtak el azonban a magyar gólok sem, Bulath, Borgnár-Bódi és Görbicz találataival a mérkőzés során először vezetett három góllal a magyar csapat. Már-már fellélegezhettek a magyar szurkolók, azonban a tunéziaiak 21-20-ra fordítottak (miután a Hajdu-csapat mintegy tíz percig képtelen volt gólt szerezni). Az utolsó percekben hol az egyik csapatnál, hol a másiknál volt az előny, amíg Tomori Zsuzsanna a hajrában kétszer kapuba talált, megszerezve a győzelmet a magyar csapatnak.

A vártnál nagyobb falatnak bizonyult az afrikai csapat a magyar válogatott számára, de a győzelem azt jelenti, hogy eddig száz százalékos a mérlegük a világbajnokságon, négy pontot szereztek a D-csoportban, amelynek további mérkőzéseit később rendezik (Ausztrália-Románia és Csehország-Németország). 

Női kézilabda-világbajnokság, Szerbia

Második forduló:

  • Tunézia – Magyarország 24-26

További eredmények:

A-csoport:

  • Dél-Korea – Hollandia 29 – 26
  • Kongói DK – Montenegró 9 – 35
  • Dominikai Köztársaság – Franciaország 10 – 29

B-csoport:

  • Kína – Brazília 21 – 34
  • Algéria – Szerbia 14 – 34
  • Japán –Dánia 25 – 29

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?