Erste Liga: újabb hibátlan magyarországi túrát zárt a Sportklub

Hétfőn este kétgólos győzelemmel zárta magyarországi túráját a Csíkszeredai Sportklub csapata. A kék-fehérek a tabellán utolsó helyet elfoglaló Vasassal küzdelmes mérkőzést játszottak, ám győzelmük nem forgott veszélyben. Az angyalföldiek kapujában Szeles Martin hatvan védéssel tartotta meccsben a hazaiakat.

Nagy tempóban kezdték a felek a hétfői összecsapást, sportszerű, küzdelmes első húsz percet láthatott a szerény számú közönség. A hazai kapuban Szeles 26 védést mutatott be és mivel a Vasas sem talált be, nem hozott gólt az első játékrész.

A második felvonásban sem szakadt ki a gólzsák, mindössze egyetlen találat esett: a vendégek kanadai játékosa, Shalla emberelőnyben talált be a 21. percben (0-1). Továbbra is fölényben játszott a Sportklub, ám Szeles kitűnő napot fogott ki és minden további próbálkozást hatástalanított.

A befejező harmadban újabb emberelőnyös vendégtalálat született: a 49. percben Papp növelte az előnyt (0-2). Erre még volt válasza a piros-kékeknek, ám az 57. percben Kuljash bombagólja pontot tett a küzdelem végére (1-3).

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Budapesti Vasas Schiller HC–Csíkszeredai Sportklub 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)
Budapest, Vasas Jégcentrum 150 néző
Gólszerzők: Béres (49.p.), ill. Shalla (21.p.), Papp (49.p.) és Kuljash (57.p.)
Kapura lövések száma: 18–63
Büntetőpercek: 4, ill. 4 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?